Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ: / Εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ: Διαλύουν το Ταχυδρομείο με απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ: / Εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ: Διαλύουν το Ταχυδρομείο με απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. που ήδη έκλεισε ένα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τώρα "απολύει τους έκτακτους εργαζόμενους των 540 ευρώ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς να δίνει λύση για το πώς θα λειτουργήσουν τα Ταχυδρομεία".

Οι απολύσεις έγιναν χθες και οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ διερωτώνται «πώς θα δουλέψουν τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, χωρίς να καλύπτονται τα κενά που ήδη υπάρχουν». «Άρα εκ των πραγμάτων βάζει 'λουκέτο' σε κάποια καταστήματα και για κάποια άλλα αποφασίζει να υπολειτουργούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων των πελατών, των πολιτών αυτού του νομού» επισημαίνουν. Επίσης καταγγέλλουν ότι στις 31 Δεκεμβρίου απολύονται και οι έκτακτοι εργαζόμενοι στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης και ρωτάνε τη διοίκηση «πώς νομίζουν ότι μπορεί να εκτελείται η διανομή και η διαλογή της αλληλογραφίας και των δεμάτων;».

Τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζόμενων από τη Βόρεια Ελλάδα καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και δηλώνουν ότι "δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του Ταχυδρομείου". Καλούν επίσης την πολιτεία «να αναλογιστεί τις ευθύνες της ώστε να κρατηθεί όρθιο το Ταχυδρομείο των 192 χρόνων προσφοράς στην ελληνική κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL