Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προμήθεια ακόμη και για την αλλαγή του PIN!

Νέες χρεώσεις για συναλλαγές με τράπεζες

"Τσουχτερές" γίνονται οι χρεώσεις των τραπεζών σε μια σειρά από συναλλαγές που πραγματοποιούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Οι νέες προμήθειες προβλέπουν τη χρέωση ακόμη και της αλλαγής του PIN των καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών. Η πίεση για βελτίωση της κερδοφορίας από τη μία και η προσπάθεια να στρέψουν την πελατεία τους στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών έχουν ωθήσει τις τράπεζες να επιβάλουν πλήθος χρεώσεων σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή".

Προμήθειες εισπράττονται πλέον όχι μόνο για τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές, όπως τα εμβάσματα, αλλά και για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN σε περίπτωση που ο κάτοχος της κάρτας ξέχασε το αρχικό ή ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει έκπτωση μέσω του ΑΤΜ.

Οι νέες προμήθειες

Οι νέες χρεώσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για τις εξής:

- Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς / μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31.10.

- Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός Ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31.10.

- Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός Ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31.10.

- Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31.10

- Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30.10.

- Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31.12.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, τα έσοδα από προμήθειες ως ποσοστό της συνολικής οργανικής κερδοφορίας αυξάνονται. Αυξάνονται όμως και οι αντιδράσεις των πελατών, ειδικά εκείνων που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τα νέα μέσα που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα κι αυτό διότι θα πρέπει να επιβαρύνονται επιπλέον για μια σειρά από συναλλαγές.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο