Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα Κομισιόν προς την κυβέρνηση: Έχετε δεσμευτεί για 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022

“Φρένο” στη συζήτηση για ενδεχόμενη μείωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος έβαλε χθες από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για παραγωγή πλεονασμάτων στο 3,5% μέχρι και το 2022.

Ειδικότερα η Κομισιόν δηλώνει πως «θα εξετάσει τα προσχέδια των προϋπολογισμών για το 2020 για όλα τα κράτη - μέλη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, τις εβδομάδες μετά την επίσημη παρουσίασή τους, από τις 15 Οκτωβρίου και έως τα τέλη Νοεμβρίου».

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πως «οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας για το 2020 θα εξεταστούν και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκθεσης για την ενισχυμένη εποπτεία, η οποία θα δημοσιοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο» και υπενθύμισε πως, καθώς η Ελλάδα «έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα έως και το 2022», «είναι σημαντικό ο επόμενος ελληνικός προϋπολογισμός να διατηρεί αυτή τη δέσμευση».

Συνεπώς πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για ποιο λόγο η Ν.Δ. αρνείται να αξιοποιήσει το σχέδιο Τσίπρα με τον καταπιστευτικό λογαριασμό των 5,5 δισ. ευρώ, ο οποίος θα μείωνε τον στόχο από το 3,5% στο 2,5% από το 2020.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις