Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
"Πόρτα" Μέρκελ σε Μητσοτάκη για τη μείωση των πλεονασμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πόρτα" Μέρκελ σε Μητσοτάκη για τη μείωση των πλεονασμάτων

Μετά τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνείται στην ελληνική κυβέρνηση τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε ερώτηση για τις αποφάσεις του Eurogroup η Ά. Μέρκελ ανέφερε: «Οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ' αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει. Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση».

Από εκεί και πέρα η ίδια δήλωσε ότι αναμένει τις πρώτες ενέργειες και τα αιτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας «έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προπάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ' αρχάς ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων. Με αυτό συμφωνώ κι εγώ».

Επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ανέφεραν: «Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019. Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στη χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL