Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις 29 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Μετά την "αιφνίδια εισαγωγή" του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα - Για προκλητική και ακραία μεθόδευση κάνει λόγο η πολιτική αγωγή

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας εξελίχθηκε χθες σε έντονο κλίμα η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έπειτα από την «αιφνίδια εισαγωγή» του συνηγόρου υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα στο νοσοκομείο της Λαμίας, το δικαστήριο μετέθεσε την ανακοίνωση της απόφασης για τις 29 Ιουλίου. Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή κάνει λόγο για «ακραία μεθόδευση, που είναι διαβλητή, προκλητική και βλάπτει την κοινωνία αλλά και τη Δικαιοσύνη. Συγχρόνως δίνει ένα δείγμα τού πώς χρησιμοποιούνται ήδη οι νέοι κώδικες και γίνονται εργαλεία εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων».

Το δικαστήριο είχε προσδιορίσει ότι χθες θα υπήρχε η ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής αλλά και επί των ποινών, έπειτα όμως από την εισαγωγή του συνηγόρου υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται στη μονάδα στεφανιαίων νόσων με καρδιολογικά προβλήματα, το ίδιο το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει τη δίκη για τις 29 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η πολιτική αγωγή εκφράστηκε έντονα ώστε να μετατεθεί η δίκη μέχρι 30 Ιουνίου, για να τιμωρηθούν οι κατηγορούμενοι με τις ισχύουσες διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα και όχι με τον νέο που τίθεται σε ισχύ από 1 Ιουλίου. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα θα υπάρξει ευνοϊκότερη μεταχείριση αναφέροντας ότι «θέλουν με κάθε τρόπο η απόφαση να εκδοθεί μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, δηλαδή μετά την 1η Ιουλίου 2019». «Οι κατηγορούμενοι επιδόθηκαν σε μια μεθόδευση ακραία μόνο και μόνο για να διακόψουν τη συνεδρίαση και την έκδοση της απόφασης» επεσήμανε.

Τον έντονο προβληματισμό της για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε και η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζ. Κωνσταντοπούλου καταγγέλλοντας ότι «αυτό είναι επιδίωξη της υπεράσπισης και με λύπη διαπιστώνουμε ότι και το δικαστήριο και ο εισαγγελέας συμμετέχει σ' αυτή τη διαδικασία». Επίσης υπογράμμισε ότι «κεντρικός στόχος είναι να έχει ευνοϊκή μεταχείριση η πλευρά των κατηγορουμένων».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «αν γίνει δεκτή η πρόταση του κ. εισαγγελέα για μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεσο σε ενδεχόμενο δόλο, ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης θα έχουν ευμενέστερη μεταχείριση, για δε τον Κορκονέα θα σπάσουν τα ισόβια».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο