Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά προσφύγων σε ξενοδοχείο στα Βίλια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά προσφύγων σε ξενοδοχείο στα Βίλια (Video)

Είχε προηγηθεί ξενοφοβική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην δεχτεί τους πρόσφυγες στην πόλη τους. Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των προσφύγων.

ΔΟΜ: Πρόκειται για προσωρινή δομή φιλοξενίας

«Εκτονώθηκε η κατάσταση από το μεσημέρι του Σαββάτου και σε αυτό συνέβαλλε η ψύχραιμη αντίδραση των 88 αιτούντων άσυλο που μεταφέρθηκαν από τα νησιά» ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΟΜ, Χριστίνα Νικολαϊδου.

Πρόσθεσε επίσης ότι «υπήρχε και αστυνομική παρουσία έξω από το ξενοδοχείο. Θα παραμείνουμε στο ξενοδοχείο με ομάδα ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, διερμηνέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλοξένια».

«Πρόκειται για προσωρινή δομή φιλοξενίας. Ήδη υπάρχουν 54 ξενοδοχεία που φιλοξενούν πάνω από 6.000 ευάλωτους πρόσφυγες από τα νησιά. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Το πρόγραμμα Filoxenia του ΔΟΜ ξεκίνησε να υλοποιείται το φθινόπωρο και αφορά την προσωρινή φιλοξενία ευάλωτων ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο και που έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά σε συνολικά 6.000 θέσεις σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Πρώην Δήμαρχος: Χωρίς μισθωτήριο, είναι παράνομοι

«Χωρίς κανένα μισθωτήριο και χωρίς άδεια πήγαν να μπουν στο κόσμημα των Βιλίων. Η πολιτεία να τους βάλει σε νόμιμο χώρο. Το νόμο τον πήραν στα χέρια τους οι ενοικιαστές που πιστεύουν ότι το νοίκιασαν. Είναι παράνομοι. Γιατί δεν υπάρχει Δικαιοσύνη να βγάλει αυτούς που μπήκαν με το έτσι θέλω; αναρωτήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Βίλιων, Κώστας Μακρυνώρης στο OPEN προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε ρατσιστές».

 «Οι άνθρωποι καταπάτησαν και μπήκαν στο ξενοδοχείο και υπάρχουν τιμαλφή μέσα μεγάλης αξίας» και θα φανεί αυτό με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρω» είπε ο πρώην δήμαρχος και στην προτροπή του δημοσιογράφου να καταδικάσει τα επεισόδια είπε «αν έγιναν τα επεισόδια διότι δεν ήμουν εδώ είναι καταδικαστέα».

Καταγγελία για επίθεση στο δωμάτιο οικογένειας - Μηνυτήρια αναφορά από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι

Ο άντρας στο βίντεο ήταν στο δωμάτιό του όταν τρεις άντρες έσπασαν την πόρτα. Έβαλαν έναν πυροσβεστήρα στο στήθος του και τρόμαξαν τα παιδιά του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύεται στην Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, η οικογένεια δέχθηκε επίθεση έξω από την Αθήνα. Όπως καταγγέλλεται, παρά την παρουσία της αστυνομίας, φασίστες πέταξαν μολότοφ και πέτρες και χτύπησαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα Βίλια. Νωρίτερα, τους είχαν μεταφέρει σε ξενοδοχείο από το στρατόπεδο όπου ζούσαν.

Δύο ώρες μετά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο, οι φασίστες τους επιτέθηκαν και εισέβαλαν στα δωμάτιά τους. Ο άντρας στο βίντεο ήταν στο δωμάτιό του όταν τρεις άντρες έσπασαν την πόρτα. Έβαλαν έναν πυροσβεστήρα στο στήθος του και τρόμαξαν τα παιδιά του.

https://twitter.com/alarm_phone/status/1106651815859417089?ref_src=twsrc^tfw

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε την Παρασκευή προς το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, ζητεί «να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των συμμετεχόντων στη βίαιη επίθεση του εξαγριωμένου πλήθους ή τουλάχιστον των επικεφαλής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ώστε να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων βίαιων επεισοδίων».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL