Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Επειτα από εννέα χρόνια / Το κολυμβητήριο στο Κάτω Χαλάνδρι ανοιχτό για τους πολίτες μετά από εννέα χρόνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επειτα από εννέα χρόνια / Το κολυμβητήριο στο Κάτω Χαλάνδρι ανοιχτό για τους πολίτες μετά από εννέα χρόνια

Λειτουργεί και πάλι το κολυμβητήριο στο Αθλητικό Κέντρο "Π. Παπαγιαννόπουλος" έπειτα από εννέα χρόνια, το οποίο με τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων της Διεύθυνσης Αθλητισμού, της τεχνικής υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Καθαριότητας και της διοίκησης του δήμου παραδόθηκε και πάλι στους πολίτες. Πλήρως αδειοδοτημένο, ανακαινισμένο και με βάση σύγχρονες προδιαγραφές, το κολυμβητήριο της οδού Αποστολοπούλου βρίσκεται πλέον στη διάθεση του κοινού. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος αναφέρθηκε αναλυτικά στην «ιστορία» του κολυμβητήριου και στον αγώνα που δόθηκε για την επαναλειτουργία του με ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook.

Το 2006, η τότε διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου είχε αποδεχθεί μια δωρεά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της χήρας Παπαγιαννόπουλου για την κατασκευή του. Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε όμως χωρίς τη νόμιμη οικοδομική άδεια, ουδέποτε αδειοδοτήθηκε, ενώ για τη λειτουργία του συνδέθηκε παρανόμως στο δίκτυο ομβρίων αντί για το δίκτυο αποχέτευσης (με αποτέλεσμα πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ).

Χρόνιες αυθαιρεσίες και δολιοφθορές έθεταν εμπόδια στη λειτουργία του

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Σ. Ρούσσος, «κάποιοι φωστήρες έκριναν σκόπιμο να χρησιμοποιήσουν το νερό της δημοτικής γεώτρησης αντί για το νερό της ΕΥΔΑΠ. Το αποτέλεσμα ήταν η σφράγισή του έπειτα από υγειονομικό έλεγχο το 2009, μια και το νερό της γεώτρησης κρίθηκε ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση εκτός του ποτίσματος».

Κλειστό το παρέλαβε η σημερινή διοίκηση του δήμου, τον Σεπτέμβριο του 2014, όπως άλλωστε και τα άλλα δύο αθλητικά κέντρα, το Ν. Πέρκιζας και το Μ. Παπαδάκης.

Η αποκατάσταση του κολυμβητήριου αποδείχθηκε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έλειψαν οι δολιοφθορές από «ανεγκέφαλους». «Τρεις φορές σε δυόμισι χρόνια έριξαν ξύλα, τούβλα και γυαλιά μέσα στο κολυμβητήριο, καταστρέφοντας τη μόνωση και την όλη προσπάθεια» καταγγέλλει ο δήμαρχος. «Ακόμη και στην τελευταία φάση ανακαλύφθηκαν προβλήματα οφειλόμενα στην απίστευτη προχειρότητα της κατασκευής: Μέχρι και η τουαλέτα ΑμεΑ ήταν τυφλή, χωρίς καμία σύνδεση στο δίκτυο, ενώ οι πυροσβεστικές φωλιές ήταν μαϊμού, χωρίς σύνδεση στο νερό!!!» αναφέρει ακόμα.

Όπως ενημερώνει, με μικρές επιπλέον παρεμβάσεις που θα χρειαστούν τον Σεπτέμβριο, το κολυμβητήριο θα είναι πλέον έτοιμο για να τεθεί σε κανονική λειτουργία. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, τους αντιδημάρχους, τη νομική υπηρεσία του δήμου κ.α.

Το κολυμβητήριο τη θερινή περίοδο θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 3.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., ενώ η χρήση του για τον μήνα Αύγουστο θα είναι δωρεάν για όσους διαθέτουν κάρτα μέλους του κολυμβητηρίου Ν. Πέρκιζας. Τα νέα μέλη θα καταβάλλουν μόνο το ποσό της εγγραφής.

Πληροφορίες για την εγγραφή νέων μελών στα τηλέφωνα: 2106718147, 2106819350, Αποστολοπούλου και Μυκόνου (Κάτω Χαλάνδρι).

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL