Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Η βιομηχανία της παραπληροφόρησης και οι μνηστήρες της ιδιοτέλειας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η βιομηχανία της παραπληροφόρησης και οι μνηστήρες της ιδιοτέλειας

Του Θύμιου Λυμπερόπουλου*

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σπαταληθεί πολύ μελάνι και πολύ... χρήμα προκειμένου να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η καινοτομία στα ταξί απαξιώνεται και εμποδίζεται από το συνδικάτο των ταξί και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Η γνωστή βιομηχανία της παραπληροφόρησης ανέλαβε να διαφημίσει τις υπηρεσίες συγκεκριμένης εταιρείας (πιο πριν είχε φροντίσει να διαφημίσει και την Uber) και να δυσφημήσει έναν ολόκληρο κλάδο που έχει ακόμη το κουράγιο να αντιστέκεται και να πολεμά τους μνηστήρες της ιδιοτέλειας και του αντεθνικού συμφέροντος.

Η πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών και της κυβέρνησης να οριοθετήσει με δίκαιο τρόπο τους κανόνες λειτουργίας που θα διέπουν τις επιβατικές μεταφορές προκάλεσε εκνευρισμό και αντιδράσεις σε όλους αυτούς που έμαθαν να λειτουργούν σε συνθήκες ανομίας και ατιμώρητης παραβατικότητας. Και βρήκαν ένα σωρό αστεία και αβάσιμα επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τον θόρυβο που δημιούργησαν και αυτοί και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Γιατί είναι αστείο και υποτιμητικό για έναν πολιτικό - κομματικό οργανισμό να γίνεται χορηγός επικοινωνίας μιας ιδιωτικής εταιρείας.

Άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται το δίκαιο των πολλών, απροκάλυπτα και αδίστακτα πήραν θέση δίπλα στα συμφέροντα μιας εταιρείας γερμανικών συμφερόντων. Εμένα, προσωπικά, δεν με εκπλήσσει. Από το 2009 και μετά η Νέα Δημοκρατία ευνοεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την καθιέρωση των πολυεθνικών εταιρειών στην ελληνική αγορά. Η αυτορρύθμιση των αγορών και ο ακρωτηριασμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ατομικής επιχειρηματικότητας προσδιορίζουν την ιδεολογική ταυτότητα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που πιστεύει. Από αυτό που εκφράζει. Από αυτό που εκπροσωπεί.

Έχω κάθε δικαίωμα να απορρίπτω τις ιδέες τους. Έχω κάθε δικαίωμα να υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια τη δική μου και των χιλιάδων επαγγελματιών που εκπροσωπώ. Έχω κάθε δικαίωμα να αγωνίζομαι για δικαιοσύνη στην οικονομία, για δικαίωση της εργασίας, για ισονομία. Απέναντι στον δικό τους οργανωμένο στρατό παραπληροφόρησης στέκονται χιλιάδες ψυχές που έχουν νιώσει στο πετσί τους τη μνημονιακή βαρβαρότητα (αυτήν που εσείς διαφημίζατε ως μοναδική λύση) και που αντιλαμβάνονται πλέον και τις προθέσεις σας και τα κίνητρά σας.

Ναι, το νομοσχέδιο για τις εφαρμογές διαδικτυακών κρατήσεων μεταφοράς από τους πολίτες δεν οικοδομήθηκε από τους εργολάβους των πολυεθνικών. Δεν ρωτήθηκαν καν. Ενημερώθηκαν όμως 40.000 επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Κι αυτό γιατί αφορά τη ζωή τους και όχι τα μερίσματα των μετόχων. Κατηγορήστε ευθέως την κυβέρνηση, γιατί είναι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους και τα συμφέροντά τους. Κατηγορήστε ευθέως τον Λυμπερόπουλο γιατί απέρριψε τον ρόλο της κομματικής μαριονέτας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του κλάδου του.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί... προσφορά προς την ελληνική κοινωνία. Όσο πιο ευδιάκριτες είναι οι προθέσεις σας, τόσο θα μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σε σας και στους πολίτες. Όσο κι αν προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε την ιδέα της καρτελοποίησης, όσο κι αν κρύβετε τον δράκο από το παραμύθι σας, όση λάσπη κι αν ρίξετε σε μένα και στους συναδέλφους μου, έχετε ήδη αξιολογηθεί. Όχι για την ομορφιά σας και τη ρητορική σας, αλλά για τις ιδέες και το έργο σας. Και η βαθμολογία σας είναι τόσο χαμηλή... όσο και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές.

* Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL