Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιστορίες Γυναικών

Η Σελίνα θυμάται όταν μοίραζε φυλλάδια στο χωριό που γεννήθηκε, για την καμπάνια του “Ναι” στην αποποινικοποίηση της έκτρωσης. Της είχε τηλεφωνήσει η μητέρα της μια μέρα πριν, βλέποντας μόνο υπερασπιστές του “Όχι”.

Η Σελίνα θυμάται όταν μοίραζε φυλλάδια στο χωριό που γεννήθηκε, για την καμπάνια του "Ναι" στην αποποινικοποίηση της έκτρωσης. Της είχε τηλεφωνήσει η μητέρα της μια μέρα πριν, βλέποντας μόνο υπερασπιστές του "Όχι". Εκεί την πλησίασε ένας άντρας και με θυμό τη ρώτησε "Πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι την έκτρωση;". Κρατούσε το φυλλάδιο που έγραφε, με μεγάλα γράμματα, "Το σώμα μας μας ανήκει". Του λέει "δεν θέλω οι γυναίκες να φυλακίζονται για την επιλογή τους, δεν δέχομαι αυτό τον εξευτελισμό". Ο άντρας είχε απομακρυνθεί αρκετά, όταν γύρισε ξαφνικά άρπαξε το φυλλάδιο κι έφυγε. Το 2007 το "Ναι" στην Πορτογαλία νίκησε. Το 2014, μια εικόνα με ένα αιματοβαμμένο έμβρυο σε λεωφορείο έκανε τον γύρο της Ισπανίας, φέρνοντας ξανά το θέμα της απαγόρευσης της έκτρωσης. Ο νέος νόμος αναφέρει ότι η έκτρωση θα επιτρέπεται μόνο μέχρι τη 14η βδομάδα της κύησης εφόσον είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αν η ζωή της γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο «διαρκή ή μόνιμο» - φυσικό ή ψυχικό. Οι δύο προϋποθέσεις θα πιστοποιούνται από δύο «εξωτερικούς» γιατρούς, που δεν πρέπει να εργάζονται στα νοσοκομεία όπου θα γίνει η έκτρωση. Η νομοθεσία αυτή είναι η πιο περιοριστική από την εποχή της δικτατορίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις