Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΣΥΝΕΒΗ / Σκάνδαλο με απολύσεις καθαριστριών στο "Γεννηματά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΕΒΗ / Σκάνδαλο με απολύσεις καθαριστριών στο "Γεννηματά"

Eπιμέλεια: Ευαγγελία Σμυρναίου

Ήδη τρεις από αυτές, οι δύο από τις οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν πάρει στα χέρια τους το χαρτί που τους ανακοινώνει ότι απολύονται, ενώ ενδέχεται να είναι περισσότερες, αφού πολλές είναι ακόμα καθ' οδόν. Το παράδοξο είναι ότι την Πέμπτη, για ακόμα μια φορά, μέλη του Σωματείου συνάντησαν τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος γνώριζε την τακτική του εργολάβου, και προέτρεψε τις εργαζόμενες της εταιρείας καθαρισμού να μην υπογράψουν για χρήματα που δεν έχουν παραλάβει.

Πρόκειται για γνωστή τακτική που ακολουθεί ο εργολάβος της εταιρείας καθαρισμού του "Γεννηματά", αλλά και άλλων δημόσιων νοσοκομείων. "Έχει να μας πληρώσει μήνες. Μας κάλεσε προχθές να υπογράψουμε ότι έχουμε πάρει τα χρήματα. Εγώ δεν υπέγραψα", λέει η Α.Ζ., μία από τις καθαρίστριες που απολύθηκαν την Παρασκευή.

Στην ίδια, αλλά και σε πολλές άλλες, στο παρελθόν έχει ζητηθεί να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων από τον μισθό που τους δίνει ο εργολάβος. "Μας βάζει 500 ευρώ και την άλλη μέρα ζητάει τα 100", λέει μια άλλη καθαρίστρια. "Εμένα μου έβαλε 600 και ζήτησε τα 300", ισχυρίζεται μια συνάδελφός της. "Στέλνει κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας ή έρχεται ο ίδιος και μας υποχρεώνει να τα δώσουμε πίσω", καταγγέλλουν οι εργαζόμενες. Η τακτική αυτή, η οποία είναι γνωστή όχι μόνο στις διοικήσεις, αλλά και στην Επιθεώρηση Εργασίας, σηκώνει την παντιέρα της εκμετάλλευσης στον χώρο του καθαρισμού και της φύλαξης του Δημοσίου.

www.aftodioikisi.gr Ιούλιος 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL