Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Δ. Οικονόμου για διάλογο ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΣΥΡΙΖΑ: / Δ. Οικονόμου για διάλογο ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΣΥΡΙΖΑ: Όραμα και σχέδιο για το μέλλον η βάση για έναν πολιτικό διάλογο ουσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Οικονόμου για διάλογο ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΣΥΡΙΖΑ: / Δ. Οικονόμου για διάλογο ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΣΥΡΙΖΑ: Όραμα και σχέδιο για το μέλλον η βάση για έναν πολιτικό διάλογο ουσίας

Στο οιονεί προεκλογικό κλίμα, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε και συντηρεί, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δείχνει ότι έχει επιλέξει στρατόπεδο και αντίπαλο.

Παρά τις αποστάσεις που παίρνει από τον ΣΥΡΙΖΑ για να εμφανίζεται ως ο εναλλακτικός τρίτος πόλος, η Φώφη Γεννηματά προχωρά στον δρόμο τής σκληρής αντιπολίτευσης προς τη Ν.Δ. σε κάθε τομέα τής πολιτικής ατζέντας. Πιο πρόσφατη τέτοια ένδειξη, η δημόσια πολιτική κατηγορία του Χρήστου Πρωτόπαπα ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις του ΣΕΒ για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Χρηστίδης ξεκαθάριζε ότι «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, κι αυτό το λέω ξεκάθαρα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Ασκούμε αντιπολίτευση σ’ αυτόν που βρίσκεται στην κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τι έκαναν οι προηγούμενοι».

Παράλληλα, όλο και περισσότερα στελέχη τοποθετούνται επί της συζήτησης που ανοίγει με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Για την «επόμενη μέρα» της χώρας, την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ενόψει της τεράστιας νέας ύφεσης και, συνεπώς, την προοπτική προγραμματικών συγκλίσεων μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων. Κάτι που πάντως δεν προσκρούει στον διακηρυγμένο στόχο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για αυτόνομη πορεία.

Χθες, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο αναπληρωτής γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Οικονόμου αναφέρθηκε (CNN Greece) στη βάση που θα μπορούσε να υπάρξει ένας «πολιτικός διάλογος ουσίας» δείχνοντας να θέτει ως όρους πρωτίστως ένα όραμα και ένα «σχέδιο για το μέλλον», το ξεπέρασμα βασικών διαφορών του παρελθόντος και την κατεύθυνση που θα δώσει ο λαϊκός παράγοντας. Τόνισε ειδικότερα ότι «όλα αυτά, όμως, πρέπει να τελειώνουν» και πως «περισσότερο και από ένα ή περισσότερα mea culpa, χρειαζόμαστε όραμα και ένα σχέδιο για το μέλλον». «Μόνο έτσι η δημοκρατική παράταξη μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο της, να ξανασυνδεθεί με τη κοινωνική της βάση. Αυτή, ναι, μπορεί να είναι βάση για πολιτικό διάλογο ουσίας. Με τον λαϊκό παράγοντα συμμέτοχο φυσικά».

Τις προηγούμενες ημέρες ο Χάρης Καστανίδης εντόπιζε την απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν απέκλειε καμία προοπτική, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να περάσει χρόνος για να φανεί αν θα υπάρξει η «εμπιστοσύνη» που τώρα απουσιάζει μεταξύ των δύο κομμάτων. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Ρέππας, διατηρώντας την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε στρατηγικές επιλογές που έκανε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο παρελθόν, προέβλεψε ότι ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι αναπόφευκτος αργά ή γρήγορα» και πως νέα συνεργασία με τη Ν.Δ. θα επέφερε «αφανισμό» του κόμματος.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL