Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό του ΑΧΕΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό του ΑΧΕΠΑ

«Ήταν θέμα χρόνου να μολυνθεί κάποιος από εμάς» λένε εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ μετά το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού σε γιατρό του νοσοκομείου και μόλις προχθές εξέπεμψαν σήμα κινδύνου καταγγέλλοντας τη μεγάλη έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά στο νοσοκομείο.

Συναγερμός στο προσωπικό

Στο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο που πρώτο μπήκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού υποδεχόμενο την ασθενή «μηδέν» της χώρας, σήμανε συναγερμός μόλις έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό είναι μια νεαρή ειδικευόμενη γιατρός, που δουλεύει στην παθολογική κλινική και ήταν επιφορτισμένη με τη νοσηλεία ασθενών του ιού.

Η γιατρός φέρεται να είναι καλά στην υγεία της, ενώ έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό της παθολογικής κλινικής και αναμένονται τα αποτελέσματα.

"Πρέπει να σταθούμε όρθιοι!"

«Προστατέψτε το προσωπικό που χειροκροτείτε! Πρέπει να σταθούμε όρθιοι! Πρέπει να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες! Η έλλειψη προστατευτικού υλικού είναι τραγική. Πού είναι οι δωρεές; Πού είναι η επιπλέον χρηματοδότηση; Νιώθουμε μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι σε διφορούμενες οδηγίες, ελλείψεις και παλινωδίες. Προστατέψτε μας! Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε!» τόνιζαν οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ σε προχθεσινή ανακοίνωσή τους.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο, μέχρι χθες, νοσηλεύονταν πάνω από 50 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, πολλά από τα οποία προέρχονται από τη δυτική Μακεδονία, ενώ οκτώ ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Στους επτά οι νεκροί στην Καστοριά

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου πριν από λίγες ημέρες μέλη του προσωπικού εξέπεμψαν «SOS» για τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, οι διασωληνωμένοι ασθενείς χθες έφθασαν τους δώδεκα. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή ένας 51χρονος, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς και πατέρας τεσσάρων παιδιών, ανεβάζοντας στους επτά του θανάτους από κορωνοϊό στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Το είχαμε πει ότι το νοσοκομείο Καστοριάς, η περιοχή μας, βρίσκεται σχεδόν δεκαπέντε μέρες μπροστά από την υπόλοιπη χώρα, όσον αφορά την εξέλιξη των κρουσμάτων. Εύχομαι να μην ζήσετε τον εφιάλτη όπως τον ζούμε εδώ. Σήμερα θρηνούμε την απώλεια του 51χρονου που ήταν φίλος, σύζυγος συναδέλφου μας! Να μην λένε κάποιοι πως είναι παραμύθι ο κορωνοϊός. Εφιάλτης είναι!» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο νοσοκομείο Καστοριάς Χρ. Κουσούρης στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.

Η ψυχολογία των εργαζόμενων, όπως είπε, «είναι πολύ κακή», ενώ τις τελευταίες ημέρες «το νοσοκομείο παραλαμβάνει συνεχώς μάσκες και υγειονομικό υλικό». Οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν σε πάρα πολλές ορεινές περιοχές στη δυτική Μακεδονία κάνουν ακόμη πιο δύσκολες τις συνθήκες για τη βοήθεια ανθρώπων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες κοινότητες και είναι σε καραντίνα.

Μεγάλη ανησυχία στο Κιλκίς

Την τελευταία της πνοή άφησε και μια 78χρονη γυναίκα από την κοινότητα της Φουστάνης, που βρίσκεται από την Τετάρτη σε καραντίνα. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε η πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο του Κιλκίς και βρέθηκε στη συνέχεια θετική στον νέο κορωνοϊό ενόσω βρίσκονταν εντός του νοσοκομείου.

Η γυναίκα μέχρι στιγμής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διέμενε σε διαμέρισμα και όχι σε δομή, όπως λανθασμένα μεταδόθηκε αρχικά από ορισμένες ιστοσελίδες.

Στο νοσοκομείο υπάρχει έκδηλη ανησυχία και ήδη ελήφθησαν δείγματα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύει στην παθολογική και τη μαιευτική κλινική, ενώ έγιναν και απολυμάνσεις στους χώρους του. Εργαζόμενοι και τοπικές αρχές φοβούνται μήπως το Κιλκίς έχει την τύχη της Καστοριάς και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL