Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Χωρίς χώρο άσκησης οι Θεσσαλονικείς λόγω τηλεοπτικών πλάνων... αρχείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς χώρο άσκησης οι Θεσσαλονικείς λόγω τηλεοπτικών πλάνων... αρχείου

«Να μην πηγαίνεις στην παραλία γιατί έχει πολύ κόσμο» ήταν η συμβουλή της μαμάς μου το περασμένο σαββατοκύριακο. Δεν ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά το είδε στην τηλεόραση, όπου διάφοροι «δημοσιολογούντες» έλεγαν ότι «αυτό είναι απαράδεκτο». Εξαιτίας της τηλεόρασης ο δήμαρχος της πόλης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έσπευσαν να εφαρμόσουν το «όπου δεν τύπτει λόγος τύπτει ράβδος» και παρέα με την Πολιτική Προστασία αποφάσισαν να στερήσουν από τους Θεσσαλονικείς ίσως τον μοναδικό ελεύθερο χώρο του κέντρου της πόλης όπου οι πολίτες μπορούν να περπατήσουν, να αθληθούν και να πάρουν μια βαθιά ανάσα από τη δυστοπική πραγματικότητα που βιώνουν.

Εγκλωβισμένοι λόγω τηλεοπτικών πλάνων

Χθες τόσο ο Κ. Ζέρβας όσο και o Απ. Τζιτζικώστας υπερασπίστηκαν το επιπλέον αυτό μέτρο «τιμωρίας» που επιβλήθηκε εξαιτίας των «απείθαρχων» Θεσσαλονικέων. Συγχρόνως, δεν δίνουν κάποια διέξοδο για το πού μπορούν οι Θεσσαλονικείς να περπατάνε και να αθλούνται, αφού και το Σέιχ Σου είναι «απαγορευμένη ζώνη». Βέβαιο είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρεί με «ευλάβεια» τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και τα τηρούσε και στην παραλία. Οι εικόνες που έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια πιθανόν να ήταν και «αρχείου», αφού ουδείς φορούσε μάσκα ή γάντια, πράγμα σπάνιο τις ημέρες που διανύουμε. Επίσης, η κάμερα μπορεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα και όταν δείχνει έναν ορίζοντα γεμάτο ανθρώπους, αυτοί στην πραγματικότητα να είναι πολύ - πολύ πιο σκόρπιοι και να έχουν τα 2 μέτρα απόστασης μεταξύ τους.

Κάτοικοι: "Σερίφηδες" Ζέρβας και Τζιτζικώστας

Δεν είναι τυχαίο ότι οι χρήστες της νέας παραλίας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαψεύδουν ότι υπήρχε μεγάλος συνωστισμός το σαββατοκύριακο και «κράζουν» τον Κ. Ζέρβα και τον Απ. Τζιτζικώστα ότι φέρονται ως «σερίφηδες». Τους κατηγορούν για επίδειξη αυταρχισμού και ότι άγονται και φέρονται ανάλογα με το τι λένε τα τηλεοπτικά κανάλια και όχι βάσει της πραγματικότητας. Τους κατηγορούν για αδυναμία να διαχειριστούν την κατάσταση με ορθολογισμό και επισημαίνουν ότι θα μπορούσε ο δήμος να εντείνει την αστυνόμευση και να μην αφήνει να δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός ή η απαγόρευση να ισχύει, για παράδειγμα, τα σαββατοκύριακα, οπότεόντως υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση κ.ά.

ΑΧΕΠΑ: Προστατεύστε μας!

Στο μεταξύ, και ενώ η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή τις περισσότερες ώρες της ημέρας και μάλιστα αυτές που είχε καθημερινά τον λιγότερο κόσμο (2 μ.μ. - 8 π.μ.), οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν ότι τους έχουν αφήσει εντελώς απροστάτευτους, χωρίς μάσκες και αντισηπτικά, ενώ γιατροί φοράνε την ίδια μάσκα για δύο ημέρες. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χαράλαμπος Κοροξενός υποστηρίζει ότι περιστατικό γυναίκας που μεταφέρθηκε από τη Νάουσα με πιθανό ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας, που ελέγχεται παράλληλα και για τον νέο κορωνοϊό, εξετάστηκε από γιατρούς και νοσηλευτές χωρίς μάσκα και στη συνέχεια σταμάτησαν να γίνονται στη γυναίκα εξετάσεις μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ... «Είδαμε πως ήρθε υλικό από την Κίνα. Εμείς δεν έχουμε παραλάβει ακόμη κάτι» πρόσθεσε. «Προστατεύστε το προσωπικό που χειροκροτείτε! Πρέπει να σταθούμε όρθιοι! Πρέπει να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες! Η έλλειψη προστατευτικού υλικού είναι τραγική. Πού είναι οι δωρεές; Πού είναι η επιπλέον χρηματοδότηση; Νιώθουμε μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι σε διφορούμενες οδηγίες, ελλείψεις και παλινωδίες. Προστατεύστε μας! Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε!» αναφέρει στη δραματική ανακοίνωσή του το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ.

Σε καραντίνα η Φουστάνη Έδεσσας

Χθες μπήκε σε καραντίνα και η πρώτη κοινότητα στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα η Φουστάνη στην Έδεσσα λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου. Τέλος, στην Καστοριά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι λαμβάνονται επιπλέον μέτρα χωρίς να υπάρχουν οι κοινωνικές δομές για να τα υπηρετήσουν, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση μετακίνησης για την εξυπηρέτηση ανήμπορων και ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL