Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ... / "Μπαϊράκι" κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ... / "Μπαϊράκι" κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας!

Να παραβούν τον νόμο για απαγόρευση της κυκλοφορίας κάλεσε τους πιστούς ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος κατά το κήρυγμά του για την 25η Μαρτίου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Κάλεσε τους πιστούς να βγάλουν άδεια εξόδου για σωματική άσκηση και στη συνέχεια να προσέλθουν στις εκκλησίες, όπου έχει δώσει εντολή να κοινωνούν όσοι το επιθυμούν. Μάλιστα συνόδευσε την προτροπή του για ουσιαστική παράβαση του νόμου με συνωμοσιολογίες για «πρόβα της παγκόσμιας δικτατορίας».

«Έδωσα εντολή να ανοίξουν τις θύρες»

«Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα» προέτρεψε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους πιστούς ότι «έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος, να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας - ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως ζητώντας να προστεθεί στους λόγους δικαιολογημένης εξόδου η προσέλευση πιστών στους ναούς κατά μόνας.

Μητροπολίτης Έδεσσας Ιωήλ: Φιλήστε εικόνες και χέρια ιερέων, είναι αδύνατον να μολυνθείτε

Παράλληλα ο μητροπολίτης Έδεσσας Ιωήλ ισχυρίστηκε ότι «είναι αδύνατον να μολυνθούμε ή να κολλήσουμε οποιαδήποτε ασθένεια από τη Θεία Μετάληψη, τις Άγιες εικόνες, τον ασπασμό των χειρών των ιερέων και τους ιερούς ναούς», χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την αντίληψη «εικονομαχική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL