Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Ένταση στον Έβρο - Πέτρες και χημικά στις Καστανιές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένταση στον Έβρο - Πέτρες και χημικά στις Καστανιές (Video)

Συνεχίζονται τα επεισόδια από το πρωί στον Έβρο καθώς ομάδες προσφύγων - μεταναστών πραγματοποίησαν νέα προσπάθεια να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Εκτόξευσαν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν από την πλευρά τους με χημικά.

Οι ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη κοντά στο ελληνικό φυλάκιο.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθήσουν να βρουν κάποιο πέρασμα στο φράχτη και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος πραγματοποιώντας μαζική πορεία στο νότιο τμήμα. Οι ελληνικές δυνάμεις τους επιτηρούν.

Mόλις μία μέρα μετά τη φιέστα Μητσοτάκη με τους ηγέτες της Ε.Ε. η ένταση στον Έβρο συνεχίζεται και παρά τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, η ένταση και η πίεση στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζεται.

Από τα νησιά φυλακές στη χώρα φυλακές;

«Τίποτα δεν πήραμε χθες» είπε προσθέτοντας «ουσιαστικά η Ευρώπη μας είπε: Σας στέλνω λίγο παραπάνω Frontex και σας δίνω και 700 εκατ. για να φτιάξετε τούβλα για τις όποιες δομές νομίζετε. Δηλαδή από τα νησιά φυλακές θα πάμε στη χώρα φυλακές;» αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης στο Open.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. ήλθαν είδαν και απήλθαν

"Οι ηγέτες της ΕΕ ήλθαν στον Έβρο, είδαν κ απήλθαν. Καμμία δέσμευση για πίεση κ κυρώσεις στον εκβιαστή-διακινητή Ερντογάν" σχολίασε στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Καμμία δέσμευση για αναλογική κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη. Υποσχέθηκαν 700 εκ € στον «προβλέψιμο» Κυρ. Μητσοτάκη και η Ελλάδα γίνεται αποθήκη ψυχών!" τόνισε.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Π. Σκουρλέτης: Αναγκαία η Σύνοδος Κορυφής για τη μη τήρηση της συμφωνίας στο προσφυγικό από Τουρκία (Ηχητικό)

Αλ. Χαρίτσης: Άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής - Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της στο προσφυγικό (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL