Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Είκοσι μία συλλήψεις για τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είκοσι μία συλλήψεις για τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο

Στη μεν Χίο συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα εννέα, ως ενεχόμενα στην επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που διέμεναν σε ξενοδοχείο του νησιού και μάλιστα την ώρα που κοιμόνταν στα δωμάτια τους. Κατά περίπτωση, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, της απόπειρας παράνομης βίας και βίας κατά υπαλλήλων και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 30 Απριλίου.

Στη Μυτιλήνη συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν δύο για την επίθεση στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που αυτοί απουσίαζαν, την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων τα οποία και έκαψαν ή πέταξαν στη θάλασσα. Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 11 Ιουνίου.

Εργατικό Κέντρο Λέσβου: Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη ενάντια των Λέσβιων αγωνιστών

Την εκδικητική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ προς τους νησιώτες, με διώξεις ενάντια στους αγωνιστές της Λέσβου καταγγέλλει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως "όσοι μετείχαν στα επεισόδια και τους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν" και πως "οι άντρες των ΜΑΤ είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας και είναι άνανδρο να τους χτυπούν ιδιαίτερα όταν αυτοί κοιμούνται", στο νησί μας προχωρούν ήδη στη δίωξη τεσσάρων συμπολιτών μας από την περιοχή της Γέρας και έχουν ξεκινήσει την ταυτοποίηση και άλλων αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις προκλητικές επιθέσεις, στις ακατανόμαστες ύβρεις προς τους νησιώτες και τα νησιά μας, στους προπηλακισμούς των δυνάμεων των ΜΑΤ προς στους νησιώτες και στις καταστροφές των οχημάτων.

Ο ηρωικός αγώνας του λαού της Λέσβου που αντιστάθηκε στις δυνάμεις εισβολής, στις δυνάμεις καταστολής που έστειλε η κυβέρνηση στο νησί για να το μετατρέψει σε φυλακή ανθρώπινων ψυχών δεν κάμπτεται με τέτοιες ενέργειες, με διώξεις και απειλές.

Καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη ενάντια των Λέσβιων αγωνιστών!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL