Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Κιτς χυδαιότητα στην παραλία της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιτς χυδαιότητα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

 Ένα τεράστιο, κακόγουστο και σεξιστικό ομοίωμα γυναικείων ποδιών «κοσμεί» εδώ και λίγες ημέρες την είσοδο ενός καφέ - μπαρ που βρίσκεται στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά μόνο το «Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για τη φεμινιστική απεργία της 8ηςΜαρτίου» αντέδρασε σε αυτή την κιτς χυδαιότητα.

Το ομοίωμα, που είναι «στολισμένο» με τολμηρά εσώρουχα και εξευτελίζει τη γυναικεία φύση, καταλαμβάνει δημόσιο χώρο, αλλά δεν φαίνεται να ενόχλησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρά το ότι η σημερινή του διοίκηση δηλώνει πως κόπτεται για την «ευταξία» στην πόλη. Δεν ενόχλησε ούτε τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και διάφορες χριστιανικές και παραχριστιανικές οργανώσεις, που μέλη τους τρέχουν να διαδηλώσουν κρατώντας σταυρούς και εικόνες έξω από θέατρα ή άλλες εκδηλώσεις, καταγγέλλοντάς τες ως «έκφυλες» και «βλάσφημες». Το χυδαίο και προσβλητικό για τις γυναίκες αυτό ομοίωμα δεν ενοχλεί δυστυχώς και κάποιες γυναίκες που μπαίνουν στο συγκεκριμένο καφέ - μπαρ για καφέ ή ποτό...

«Δεν είναι μόνο η χοντροκοπιά της κατασκευής, ο χύμα σεξισμός, δεν είναι η κεντρική του θέση στον αστικό ιστό (στην παλιά παραλία, δηλαδή στην τουριστικότερη ζώνη της πόλης) όσο και την ιστορία της πόλης (δίπλα στον Λευκό Πύργο), είναι η συστηματική προσπάθεια, να εξοικειωθούμε με την αυτοεκπόρνευση, την εμπορευματοποίηση του σώματος, την αναζήτηση πελατείας», καυτηριάζει το "Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για τη φεμινιστική απεργία της 8ηςΜαρτίου" και ζητάει την απομάκρυνση «αυτού του προσβλητικού για τη γυναικεία αξιοπρέπεια αντικειμένου. Τέλος, κάνει λόγο για "χυδαία και σεξιστική χρήση του δημόσιου χώρου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL