Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιστοιχήθηκε πτυχίο κολεγίου 5 εξαμήνων με πτυχίο ΑΕΙ διάρκειας 5 ετών

Ερώτηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη Βουλή

Το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) αντιστοίχησε πτυχίο από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε... ετών! Αυτό το σοβαρό ζήτημα έφερε στη Βουλή η τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Χαρά Κεφαλίδου αναδεικνύοντας τις αδικίες και τιςς στρεβλώσεις του συστήματος αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, οι οποίες αναμένεται έτσι κι αλλιώς να οξυνθούν μετά την ψήφιση της ρύθμισης που εξισώνει τους τίτλους σπουδών των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων.

«Το ΑΤΕΕΝ προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία της αντιστοίχισης βασίστηκε στην απλή, γραφειοκρατική σύγκριση των Προγραμμάτων Σπουδών των δυο σχολών. Είναι αυτή επιστημονικά τεκμηριωμένη και δίκαιη διαδικασία;» διερωτάται η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας, υπογραμμίζοντας πως «ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν ιδιωτικά κολέγια τα οποία δραστηριοποιούνται στη χώρα μας».

Αναφερόμενη δε στην επίμαχη διάταξη για τα κολέγια, η Χαρά Κεφαλίδου κατηγορεί την κυβέρνηση «ότι υλοποιεί στοχευμένα και ενισχύει θεσμικά μια διαδικασία που έχει εφευρεθεί με αποκλειστικό σκοπό την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ελληνικά κολέγια μέσω ξένων πανεπιστημίων, συντελώντας με τον τρόπο αυτό στην υποβάθμιση των τίτλων σπουδών που απονέμουν τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αδιαφορώντας για τις μελλοντικές δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια εκπαίδευση».

Χ.ΒΑΪΝ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις