Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Προπηλακίστηκε εργαζόμενος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προπηλακίστηκε εργαζόμενος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Μπορεί την περασμένη Πέμπτη η αστυνομία να συνέλαβε μια ομάδα νεαρών ακροδεξιών με ρόπαλα που έκαναν ελέγχους σε διερχόμενους στην είσοδο του χωριού της Μόριας αναζητώντας "ξένους" ή εργαζομένους ΜΚΟ και εθελοντές, ωστόσο οι "έλεγχοι" αυτοί δεν φαίνεται να έχουν σταματήσει. Μετά τις συλλήψεις -οι οποίες ήλθαν μετά από δύο ημέρες καταγγελιών για αυτόκλητους προστάτες υπό τα όμματα της αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- ένα ακόμα περιστατικό εις βάρος εργαζομένου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποδεικνύει ότι οι "έλεγχοι" συνεχίζονται, αλλά χωρίς τα παλούκια στα χέρια που την Πέμπτη το βράδυ ανάγκασαν την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), το βράδυ του Σαββάτου στη Λέσβο ένα από τα μέλη του προσωπικού τους προπηλακίστηκε από μια μικρή ομάδα κατοίκων ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο χωριό της Μόριας. "Είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος του προσωπικού μας προπηλακίζεται εν ώρα καθήκοντος" σημειώνουν οι ΓΧΣ σε σχετική τους δήλωση και θυμίζουν ότι βρίσκονται στη Λέσβο από το 2008 παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους αιτούντες άσυλο που έρχονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην αστυνομία. Η αστυνομία σημειώνει από την άλλη ότι τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για τα περιστατικά της προηγούμενης εβδομάδας σχηματίζεται ποινική δικογραφία σε συνεργασία με την εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες της προηγούμενης Πέμπτης διώκονται και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

ΓΧΣ: Να αποσυμφορηθεί άμεσα το νησί

Σε σχετική τους δήλωση οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σημειώνουν μάλιστα ότι "εργαζόμαστε ασταμάτητα για να καλύψουμε το τεράστιο κενό που αδυνατεί να καλύψει η κυβέρνηση στον τομέα της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους 20.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που σήμερα βρίσκονται παγιδευμένοι στη Μόρια. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Λέσβος, όπως και τα άλλα ελληνικά νησιά, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λόγω των αυξημένων αφίξεων και της τεράστιας συμφόρησης, αλλά ανησυχούμε για τις αυξημένες εντάσεις στη Λέσβο και καταδικάζουμε έντονα κάθε πράξη βίας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση του νησιού το συντομότερο δυνατόν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL