Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Εισαγγελική έρευνα για το μπούλινγκ σε μαθήτρια δημοτικού σχολείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική έρευνα για το μπούλινγκ σε μαθήτρια δημοτικού σχολείου

Θεσσαλονίκη. Μια σοκαριστική υπόθεση «μπούλινγκ» και μάλιστα σε δημοτικό σχολείο (!) της Θεσσαλονίκης, είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με σχετική καταγγελία, που την επιβεβαίωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τρεις μαθητές της Β’ Τάξης Δημοτικού φέρονται να εξανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει την τουαλέτα...

Το ακραίο αυτό περιστατικό ενδοσχολικής βίας έγινε στις 16 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι και την ώρα που το σχολείο λειτουργούσε με το ολοήμερο πρόγραμμα. Το κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού, ενώ έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, που διενεργεί σχετική έρευνα. Μάλιστα η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών Δήμητρα Τσιαρδακλή αναμένεται να καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Επικίνδυνο "παιχνίδι"

Η «Αυγή» προσπάθησε χθες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, αλλά στάθηκε αδύνατον. «Το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε ότι στο διάλειμμα κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι -ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει παιδιά είναι- και για να εφαρμόσουν τους κανόνες που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κοπτσής.

Σύμφωνα με τον ίδιο και με βάση τα όσα του κατέθεσαν οι δάσκαλοι του σχολείου, τα παιδιά έπαιζαν το περίεργο «παιχνίδι» τους στην αυλή του σχολείου και κάποια στιγμή ζήτησαν από τον επιβλέποντα δάσκαλο να πάνε τουαλέτα, όπου, όπως είπε, τα παιδιά «δεν είναι στον απόλυτο έλεγχο» του εκπαιδευτικού.

Ένταση στο σχολείο

Μετά το περιστατικό δεν έλειψαν οι εντάσεις στο σχολείο από γονείς που ζητούσαν να καταλογιστούν ευθύνες στους δασκάλους, ενώ η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε ότι θα κινηθεί και δικαστικά για την υπόθεση. Το πώς ακριβώς συνέβησαν τα πράγματα ερευνάται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όπως επισήμανε ο Αλ. Κοπτσής, «τίποτε δεν θα μείνει κάτω από το χαλί» και, εάν προκύψουν πειθαρχικές ευθύνες, θα αποδοθούν.

"Επισκέφθηκα το σχολείο, συνάντησα όλους τους εμπλεκόμενους, συναντώ τους γονείς τη Δευτέρα, μίλησα με τη διευθύντρια Εκπαίδευσης, έδωσα εντολή να γίνει προκαταρκτική, να ερευνηθούν τα πάντα για την υπόθεση, ώστε μετά να μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα και φυσικά, αν υπάρχει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα, θα αποδοθούν ευθύνες" τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον ίδιο τέτοια θέματα «πρέπει να λύνονται μέσα στο σχολείο, με σύνεση, με περίσκεψη, με ηρεμία, με νόμιμο τρόπο και φυσικά όπου υπάρχουν πειθαρχικές παραβάσεις θα υπάρχουν και κυρώσεις» και όχι το σχολείο να μετατρέπεται «σε ρινγκ ή σε πεδίο συνάντησης αστυνομίας και δικαστικών μέσων».

"Ενεργήσαμε και παιδαγωγικά, βάλαμε ψυχολόγο στην τάξη, βάλαμε ειδικά παιχνίδια στην Α’ και Β’ Τάξη, ώστε να ξέρουν όλα τα παιδιά πώς παίζουν και τι παίζουν, έχουμε ενημερώσει την ομάδα του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Διαχείριση Περιστατικών Ενδοσχολικής Βίας, ώστε να παρέμβει άμεσα" κατέληξε ο Αλ. Κοπτσής. Η μικρή μαθήτρια με πρωτοβουλία της οικογένειάς της άλλαξε σχολικό περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL