Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Μεταφορικό Ισοδύναμο και αλήθειες: Μια απάντηση στον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεταφορικό Ισοδύναμο και αλήθειες: Μια απάντηση στον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη

Του Βασίλη Η. Παπαβασιλείου

Ανήκω στον πολιτικό χώρο που στα συνέδριά του δεν παραλείπαμε να ψηφίζουμε την ανάγκη εξορθολογισμού της μεταφοράς των νησιωτών (ανθρώπων και προϊόντων) στη βάση της ισότητας, της αποκατάστασης της αδικίας που βιώνουν, από το αυξημένο κόστος μεταφοράς λόγω της θάλασσας που τους/μας περιβάλλει. Είχαμε την ευτυχή συγκυρία, ένας σύντροφος μας νησιώτης να γίνει υπουργός και να υλοποιήσει το μέτρο που ψηφίζαμε και συζητούσαμε εντός των τειχών, εδώ και πολλά χρόνια.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.), με τις δυσκολίες υλοποίησης, αφού θα πρέπει να συνεργαστείς με το προσωπικό, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τις ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και ωφελούμενες επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τον κάθε νησιώτη που θα ενταχθεί.

Κύριε Πλακιωτάκη, θέλετε να το απαξιώσετε και το χαρακτηρίζετε επιδοματικό ή όπως αλλιώς θέλετε. Το καταλάβαμε... Όμως αφαλατώσεις για την επάρκεια νερού, στελεχωμένα σχολεία, αναδιάταξη υπηρεσιών για να γίνουν παραγωγικές, περαιτέρω βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου, ειδικό αναπτυξιακό με εκατομμύρια επενδύσεων, Μεταφορικό Ισοδύναμο, είναι μερικά από τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019.

Οι νησιώτες - φυσικά πρόσωπα γνωρίζουν ότι αρχές κάθε μήνα (και περιοδικά οι επιχειρηματίες) ελάμβαναν (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) μια διαφορά στην τσέπη τους, προς βελτίωση του κόστους μεταφοράς και κατά το δυνατόν εξίσωσής του με τη χερσαία μεταφορά. Σήμερα, αν μιλήσω με προσωπικά δεδομένα, έχω να περιμένω από τον Οκτώβριο το Μ.Ι. και δεν γνωρίζω αν τελικά θα το λάβω, όταν το ελάμβανα προγραμματισμένα στις αρχές κάθε μήνα. Αλλά και οι επιχειρήσεις με κάποια καθυστέρηση αγκάλιασαν το μέτρο και περιμένουν να δουν κάποιο φως. Έχει καμιά σημασία αν το πείτε εμβληματικό μέτρο ή αποζημίωση ή αποκατάσταση της ισότητας των νησιωτών με τους κατοίκους της χώρας ή βελτίωση της οικονομικής μας θέσης ή εργαλείο στην επιχειρηματικότητα, ή ακόμα και επιταγή του συντάγματος;

“Ιδού η Ρόδος” λοιπόν, κ. Υπουργέ, για να το βελτιώσετε. Να το καταστήσετε -μιας και δεν είναι- αναπτυξιακό εργαλείο. Νομίζω, το αξίζουμε οι νησιώτες. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία γι’ αυτό, γιατί τελικά ωφελημένοι θα είμαστε εμείς οι νησιώτες. Η δυσκολία όμως είναι να εξελίξεις κάτι στο οποίο δεν πιστεύεις...

Υπάρχει συνέχεια του κυβερνητικού έργου,ή δεν θέλουμε να παραδεχθούμε το έργο μιας προηγούμενης κυβέρνησης; Χορτάσαμε από εξαγγελίες, κ. Πλακιωτάκη, η Κρήτη περιμένει, κι ας είναι επιδότηση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL