Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Ανδρέας Ξανθός: / Ανδρέας Ξανθός: Να αντισταθούμε στην επίθεση που δέχεται η δημόσια υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Ξανθός: / Ανδρέας Ξανθός: Να αντισταθούμε στην επίθεση που δέχεται η δημόσια υγεία

«Αυτό που χρειάζονται τα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι το άνοιγμα στην ιδιωτική αγορά και ΣΔΙΤ, αλλά σωστή ιεράρχηση και ενίσχυση με επιπλέον πόρους, ανθρώπινους και υλικούς», τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στον Ευαγγελισμό, όπου συνοδευόμενος από μέλη του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές Ανδρέα Μιχαηλίδη και Σάκη Παπαδόπουλο, συνομίλησε με εργαζόμενους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις ΜΕΘ καθώς και με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, αναφορικά με τις εκδικητικού τύπου μετακινήσεις προσωπικού με θέσεις ευθύνης, την υποστελέχωση, το σύστημα εφημερίας και τις ΣΔΙΤ που προωθεί η κυβέρνηση.

“Η περιοδεία μας στον Ευαγγελισμό”, υπογράμμισε ο Αν. Ξανθός, σηματοδοτεί το έναυσμα μιας συστηματικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο, που θα επιτρέψει αφενός την ύπαρξη καλύτερης και επικαιροποιημένης εικόνας των προβλημάτων και των αναγκών από τις καθυστερήσεις και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης, που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, και αφετέρου θα βοηθήσει στην ενίσχυση της προσπάθειας δημιουργίας ενός μετώπου, κοινωνικού και πολιτικού, με τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, τους συλλόγους των ασθενών και τους πολίτες, έτσι ώστε να προβάλουμε μια σοβαρή αντίσταση”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “στον σχεδιασμό που έχει εκδηλωθεί και αρχίζει να υλοποιείται, νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του δημοσίου συστήματος υγείας στη χώρα μας”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη περίοδο κέρδισε τη μάχη επιβίωσης του ΕΣΥ επειδή ακριβώς ενίσχυσε με πόρους το σύστημα, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τους εργαζόμενους οι οποίοι έβαλαν πλάτη σημείωσε ο Ανδρέας Ξανθός υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κατεύθυνση πλέον αρχίζει και μπαίνει σε διακινδύνευση, κάνοντας επιτακτική την επικοινωνία και την ανάγκη αποτελεσματικής αντίστασης στα σχέδια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Ανδρέα Ξανθό, πραγματοποίησε σύντομη εθιμοτυπική συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, όπου επισημάνθηκε από τον πρώην υπουργό Υγείας η ανάγκη να υπάρξει καθεστώς ισονομίας και αξιοκρατίας μέσα στο νοσοκομείο και όχι οι ρεβανσιστικές και εκδικητικού χαρακτήρα μετακινήσεις όπως αυτές που έγιναν μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση, με ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης που είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση του νοσοκομείου, μόλις την τρίτη ημέρα άσκησης των καθηκόντων της, αποφάσισε, προφασιζόμενη την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, να καθαιρέσει τη διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας υποβιβάζοντάς την σε ανύπαρκτη «θέση - ψυγείο» και στη θέση της τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ. Επίσης καθαιρέθηκε η διευθύντρια διοικητικής υπηρεσίας, η υποδιευθύντρια οικονομικών, η υποδιευθύντρια διοικητικού, αφήνοντας για τρίτη εβδομάδα κενή τη θέση της, καθώς και η προϊσταμένη προμηθειών και ο προϊστάμενος επιστασίας.

Επίσης ο κ Ξανθός, κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, επισήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια στον Ευαγγελισμό, παρά την κρίση, κατορθώθηκε να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, με την αναβάθμιση του εξοπλισμού και με την προσθήκη σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής, διαγνωστικής και θεραπευτικής. Απαιτείται πλέον επένδυση σε προσωπικό.

“Αυτό που χρειάζεται ο Ευαγγελισμός, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, δεν είναι άνοιγμα στην ιδιωτική αγορά και ΣΔΙΤ. Αυτό που χρειάζεται είναι σωστή ιεράρχηση και ενίσχυση με επιπλέον πόρους, ανθρώπινους και υλικούς, και στήριξη της δρομολογημένης σημαντικής παρέμβασης αναβάθμισης του νοσοκομείου και όχι να ψάχνουμε να δούμε ποια είναι τα τμήματα -φιλέτο του νοσοκομείου- ποια είναι τα δυνατά με υψηλή απόδοση κεφαλαίου, τα οποία θα κοιτάξουμε να τα δώσουμε για να εκμεταλλευτεί με πιο, υποτίθεται, αποδοτικό, δηλαδή πιο κερδοφόρο τρόπο, μια ιδιωτική εταιρεία ή ένας ιδιώτης επενδυτής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL