Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από τον Αύγουστο δεν λειτουργεί ψηφιακός μαστογράφος στη Λέσβο!

Τον περασμένο Αύγουστο βγήκαν οι τελευταίες μαστογραφίες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, για τις οποίες οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν λάβει ακόμα γνωμάτευση. Στη συνέχεια και ελλείψει προσωπικού, ο ψηφιακός μαστογράφος σταμάτησε να λειτουργεί!

Σε εγρήγορση βρίσκονται 700 γυναίκες της Λέσβου, που με πρωτοβουλία γυναικών των Μυστεγνών και της συμπατριώτισσας μας, Χριστίνας Κουρτζή υπέγραψαν επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Οι υπογραφές βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.

Ας σημειωθεί ότι οι γυναίκες επισημαίνουν ότι ούτε στους ιδιώτες γιατρούς λειτουργεί ο ψηφιακός μαστογράφος. Για το γεγονός αυτό η επιστολή έχει πρωτοκολληθεί και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με παραλήπτη τη διεύθυνση του Νοσοκομείου και εν αναμονή παραλαβής του τιμονιού της Διοίκησης από τον κ. Καμπούρη, τον νέο διοικητή.

Ειδικότερα η επιστολή των 700 αναφέρει:

«Κύριε υπουργέ, κύριε  Κικίλια,

Ζούμε στο όμορφο ακριτικό νησί την Λέσβο, ένα νησί  πού  ταλαιπωρείται ακόμα από την οικονομική κρίση, από την μεταναστευτική κρίση και από τόσα άλλα προβλήματα, σε αυτά έρχεται να προστεθεί άλλο ένα!!

Αγωνιζόμαστε ο καθένας με τον δικό του τρόπο να κρατήσουμε αυτό το νησί ζωντανό και ενεργό, όμως  το Υπουργείο Υγείας δηλώνει με τον τρόπο του στις γυναίκες της Λέσβου ότι δεν έχουν δικαίωμα στην δωρεάν παροχή υγείας  πρόληψης σε ότι αφορά τον καρκίνο του μαστού στερώντας από χιλιάδες γυναίκες το δικαίωμα της Μαστογραφίας.

Ζητούμε και απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα το Μαστολογικό  τμήμα του νοσοκομείου

Μυτιλήνης, για να συνεχίσουν οι γυναίκες αυτού του νησιού να αισθάνονται  ίσες με όλους του πολίτες της χώρας τους και όχι πολίτες  γ΄ κατηγορίας.

Περιμένουμε άμεσα την αντίδραση σας.»

Πηγή: stonisi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις