Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ / Τραυματισμός φοιτητή από κρότου - λάμψης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ / Τραυματισμός φοιτητή από κρότου - λάμψης

Ένα ανοιγμένο κεφάλι ήταν ο απολογισμός από την αστυνομική παρουσία στη μαζική πορεία των φοιτητών στην Αθήνα ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα, όπως η κατάργηση του ασύλου και η εξίσωση κολεγίων - πανεπιστημίων.

Την ώρα που εκτυλίσσονταν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών έξω από τη Βουλή, αστυνομικός έριξε κρότου - λάμψης μέσα στο πλήθος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι 19χρονος διαδηλωτής. Στο σημείο έσπευσε όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε αιμόφυρτο στον ΚΑΤ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 19χρονος αμέσως μετά το χτύπημα δεν μπορούσε να δει, αλλά στη συνέχεια η όρασή του επανήλθε κανονικά.

Το συμβάν κατήγγειλε άμεσα το ΜέΡΑ 25 με ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας ότι ο 19χρονος είναι μέλος της νεολαίας του κόμματος. Την ανάρτηση κοινοποίησε στη συνέχεια και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ακολούθησε δήλωση από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη: “Σήμερα ο νόμος και η τάξη ανοίγουν κεφάλια φοιτητών. ‘Συγχαρητήρια’ στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στον ‘επιχειρησιακό’ της υπουργό για την επιστροφή στη θλιβερή και αιματηρή κανονικότητα”.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και η αστυνομία, κάνοντας όμως λόγο και για δικό της τραυματία: "Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Επιπλέον, προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα. Ιδιώτης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του".

Τελικώς, ο 19χρονος πήρε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα, αφού πρώτα χρειάστηκε οι γιατροί να του κάνουν ράμματα. "Για να θυμάται τι σημαίνει Προστασία του Πολίτη" σχολίασε το ΜέΡΑ 25 και ανέφερε ότι υπάρχουν και κακά νέα, καθώς "ο Xρυσοχοΐδης δυστυχώς παραμένει υπουργός Προστασίας του Πολίτη".

Συγκρούσεις και χημικά από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Συγκρούσεις σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια πορείας φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ ενάντια στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας και στη Θεσσαλονίκη. Όταν η πορεία έφτασε έξω από το ΥΜΑΘ, μια διμοιρία των ΜΑΤ έφραξε τον δρόμο και ομάδα φοιτητών πέταξε πάνω στους αστυνομικούς κόκκινη μπογιά. Τα ΜΑΤ απάντησαν ρίχνοντας χημικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική στη γύρω περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL