Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Αλλάζει την "Εργάνη" ο Βρούτσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλάζει την "Εργάνη" ο Βρούτσης

Η θεσμοθέτηση της "ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας" περιλαμβάνεται στο υπό αντικατάσταση σύστημα "Εργάνη" από το "Εργάνη ΙΙ" που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως τονίζεται από το υπ. Εργασίας, έπειτα από τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους συστάθηκε επιτροπή - ομάδα εργασίας υπό τη γενική γραμματέα Εργασίας Άννα Στρατινάκη, προκειμένου να διαμορφώσουν έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 μία δέσμη θεσμικών, κανονιστικών και τεχνικών αλλαγών, οδηγώντας, εντός του μηνός Νοεμβρίου 2019, σε νομοθετική πρωτοβουλία, στοχεύοντας στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των διαδικασιών στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη ΙΙ".

Σύμφωνα με το υπουργείο το νομοσχέδιο για την "Εργάνη ΙΙ" περιλαμβάνει: α) Απλοποίηση του συστήματος με ενιαιοποίηση των επιμέρους λειτουργιών και οδηγιών χρήσης. β) Κωδικοποίηση και απλοποίηση του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού περιεχομένου (νόμοι, κανονιστικές ρυθμίσεις και εγκύκλιοι). γ) Ενσωμάτωση στο σύστημα νέων ψηφιακών λειτουργιών, όπως το ψηφιακό ωράριο και της κάρτας εργασίας. δ) Ενίσχυση των επιχειρησιακών και αναλυτικών δυνατοτήτων του για την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης στους κοινωνικούς εταίρους.

Να σημειωθεί ότι η θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας ήταν στον σχεδιασμό και της προηγούμενης θητείας Βρούτση στο υπ. Εργασίας, ωστόσο ποτέ δεν προωθήθηκε. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί αρχικά σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων ως ένα μέτρο προστασίας της πλήρους απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL