Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοίγει νέα πτέρυγα στο Άσυλο Ανιάτων

Ιωάννα Ηλιάδη (πρόεδρος του ιδρύματος) στην "Α": Σύντομα θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε ακόμα 38 ασθενείς

Με τη συμπλήρωση 126 χρόνων από τη λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων, το ίδρυμα, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς της Κυψέλης, κάνει ένα επιπλέον βήμα στηρίζοντας ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους που πάσχουν από βαριές κινητικές και νοητικές ασθένειες.

Χθες η διοίκηση του ιδρύματος σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό παρουσίασε στο κοινό την ανακαινισμένη πτέρυγα, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν 38 νέοι ασθενείς. Αυτό έγινε κατορθωτό χάρη σε χορηγίες. Οι εργασίες εκσυγχρονισμού περιελάμβαναν οικοδομικές εργασίες το ύψος των οποίων έφτασε τα 300.000 ευρώ. Η μεγάλη όμως χορηγία, ύψους 1 εκατ. δολαρίων σε ιατρικό εξοπλισμό, ανήκει στην πριγκήπισσα της Σερβίας Κατερίνα, που την εξασφάλισε μέσω του Life Line Hellas.

Ρωτώντας την πρόεδρο του ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη για το πότε θα ανοίξει η πτέρυγα, η ίδια είπε στην “Α” πως “αυτή τη στιγμή η μονή εκκρεμότητα είναι ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, προκειμένου η πτέρυγα να λειτουργήσει κανονικά και να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους ασθενείς της”. “Μόλις εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, τότε θα γίνει η σχετική εγκατάσταση και η πτέρυγα θα μπορέσει να φιλοξενήσει 38 ασθενείς”, τόνισε. Να σημειωθεί ότι σήμερα φιλοξενούνται 170 άνθρωποι με κινητικά και νοητικά προβλήματα και για την εξυπηρέτησή τους εργάζονται 110 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 5 γιατροί σε σταθερή βάση και 45 νοσηλευτές.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις