Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Οικονομίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Οικονομίδη

Με συγκίνηση και μεγάλη θλίψη, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι σύντροφοί του έδωσαν το "παρών" στην πολιτική κηδεία του αγαπημένου τους Αλέξη Οικονομίδη χθες στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Χτυπημένος από τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, ο Αλέξης Οικονομίδης, δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, αλλά και μαχητής των ιδεών της Αριστεράς, έδινε καθημερινά τη μάχη για τη ζωή του, όμως νικήθηκε και έφυγε νωρίς, σε ηλικία μόλις 67 χρόνων.

Πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας κατέκλυσε τον χώρο του νεκροταφείου και τον αποχαιρέτησε με λύπη και συγκίνηση. Ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όλων.

Τον Αλέξη Οικονομίδη αποχαιρέτησαν με τον δικό τους λόγο ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα στενός συνεργάτης του Γιώργος Βαρεμένος, ο καθηγητής, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουτζουράδης, φίλος και συνάδελφός του από παλιά.

«Πεποίθηση όλων μας είναι ότι τίμησες τη δημοσιογραφία και τη βαθιά κοινωνική λειτουργία της ενημέρωσης» είπε στην ομιλία του για τον Αλέξη Οικονομίδη ο Σταύρος Καπάκος και συμπλήρωσε: «Με ευαισθησία για την κοινωνία των πολιτών και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Με πάθος για την ενημέρωση με αξιοπιστία, έδινες την δική σου μάχη για την αυτονομία της ενημέρωσης από πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ξεχωριστός ήσουν, Αλέξη, και στην πολιτική δράση μέσα από την Αριστερά. Έζησες από μέσα τις μεγάλες ανατάσεις, τις περιπέτειες, τις διασπάσεις, τις αναζητήσεις, τις προωθητικές συνθέσεις. Έπειθες με το προσωπικό σου παράδειγμα τόσο στη δημοσιογραφία όσο και στην πολιτική δράση».

«Ο Αλέξης, ο φίλος μου, αδελφός μου, ευπατρίδης δημοσιογράφος, χαμογελαστός πάντα και αξιοπρεπής, διαλλακτικός και ορισμός του έντιμου αριστερού ανθρώπου, δεν μένει πια εδώ» ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του ο Γιάννης Κουτζουράδης.

Το "παρών" στην κηδεία έδωσαν από τον πολιτικό κόσμο ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, οι βουλευτές Ν. Φίλης, Γ. Μπαλάφας, Γ. Τσίπρας, Γ. Μπουρνούς και άλλοι.

Από τις Ενώσεις Συντακτών παρευρέθηκαν η ειδική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Μάχη Νικολάρα, η γενική γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Μιμή Τουφεξή, ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Δημήτρης Κουμπιάς, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης και ακόμα οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Στούμπος διευθύνων σύμβουλος της "Αυγής", Νίκος Σβέρκος διευθυντής του 105,5 Στο Κόκκινο, Θανάσης Καρτερός, Νίκος Κιάος, Φανή Πετραλιά, Παύλος Τσίμας κ.ά.

Η "Αυγή" δίνει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφο δημοσιογράφο Δέσποινα Μακρινού και στην αγαπημένη κόρη του Χαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL