Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Η Φ. Γεννηματά διαφωνεί με την "κανονικότητα" που βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά διαφωνεί με την "κανονικότητα" που βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος

Στις πρώτες κιόλας δημόσιες τοποθετήσεις του μετά την εξώθησή του σε “απόσυρση” απ’ το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Ευ. Βενιζέλος δεν έχει κρύψει τη φιλική διάθεσή του προς τη νέα κυβέρνηση. Τον ενθουσιασμό αυτό δεν συμμερίζεται η Φ. Γεννηματά, η οποία έσπευσε να διαφωνήσει κάθετα με τον προκάτοχό της.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει το εκλογικό αποτέλεσμα σαν “ανακούφιση” της κοινωνίας, η οποία “ήθελε να της δώσει κάποιος μια ελπίδα” και προφανώς “βλέπει” αυτόν τον “κάποιο” στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη. Από αυτόν ζήτησε άλλωστε να προχωρήσει σε εξεταστική για τις κατηγορίες που καταλογίζει (και ο ίδιος και ο Αντ. Σαμαράς και ο Ανδ. Λοβέρδος) στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

“Αναμφίβολα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις αυτούς τους δύο μήνες, έχει κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς”, δήλωνε προ ημερών (ΣΚΑΪ) για την κυβέρνηση, παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασε. Μερικές μέρες νωρίτερα, απ’ το Κορακοχώρι, ο Ευ. Βενιζέλος αναφωνούσε ότι “η χώρα έχει κηρυχθεί, από όλες τις μεγάλες πολιτικές της δυνάμεις και από την κοινή γνώμη αυθορμήτως, σε κατάσταση κανονικότητας” και ότι “η χώρα είναι πλέον ‘κανονική’». “Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει η ανάγκη να κηρυχθεί η χώρα σε κανονικότητα, γιατί όλοι θέλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα”, είπε.

Η Φ. Γεννηματά έχει άλλη άποψη. Σε σχετικό ερώτημα για την πεποίθηση Βενιζέλου, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε (εφ. “Real News”) ότι “δυστυχώς η κανονικότητα δεν είναι γραβάτα, για να επιστρέφει με μια αλλαγή κυβέρνησης”, και πως “έχουμε ακόμη πάρα πολύ δρόμο για να επαναφέρουμε μια κανονική Ελλάδα ευημερίας στα παιδιά μας”. “Αλήθεια, τον όρο ‘κανονικότητα’ θα πρέπει να τον μετρήσουμε με βάση το θεσμικό και οικονομικό... ρημαδιό του 2015, του capital control και των... δημιουργικών ασαφειών; Γιατί για το δικό μου πολιτικό αισθητήριο, η ‘θηλιά’ των υπερβολικών στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος, της υποθήκης εθνικής περιουσίας για αποπληρωμή δανείων και όχι για ανάπτυξη, το ακόμη δυσθεώρητο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, η ανεργία, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν περιγράφονται ως ‘κανονικότητα’”, συμπλήρωσε, επιτιθέμενη και στον ΣΥΡΙΖΑ για να μη διαταράξει τις ίσες αποστάσεις.

Μήνυση Ανδ. Λοβέρδου κατά Ελ. Τουλουπάκη

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε χτες στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Ανδ. Λοβέρδος.

Στη μήνυσή του, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κάνει λόγο μεταξύ άλλων για “δόλο των εγκαλούμενων” και για “τον ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα”. Σύμφωνα με τον Ανδ. Λοβέρδο, “από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμου Ρασπούτιν -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματά τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες...”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL