Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ ζητάει συγνώμη αλλά δεν παραιτείται

Το πάγωμα του νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα επιβεβαίωσε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, η οποία ωστόσο, και παρά τη λαϊκή οργή που έχει ξεσηκώσει, δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Η Λαμ απέφυγε, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, να πει ότι το νομοσχέδιο θα «αποσυρθεί», αναφέροντας μόνο ότι δεν πρόκειται να το επαναφέρει εφόσον δεν κατευναστούν οι ανησυχίες που αυτό έχει προκαλέσει.

Υπενθυμίζεται ότι η προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, η οποία αντιμετωπίζεται ως μια ακόμα ένδειξη της ολοένα και μεγαλύτερης ανάμιξης της Κίνας στην υπό την κυριαρχία της πλέον πόλη-κράτος, κατέβασε στους δρόμους περισσότερους από 2 εκατομμύρια διαδηλωτές τις προηγούμενες μέρες. Οι διαδηλωτές ζητούσαν, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, την παραίτηση της υποστηριζόμενης από το Πεκίνο, Κάρι Λαμ.

Προχθές Κυριακή, η Λαμ προχώρησε σε μια πρώτη κίνηση κατευνασμού του πλήθους, ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες, ενώ σήμερα ζήτησε εκ νέου συγνώμη και επιχείρησε να καθησυχάσει τους εξοργισμένους συμπατριώτες της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ε.Κ. 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο