Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η AfD ματαίωσε την "εκλογική βραδιά"της υποστηρίζοντας ότι δέχεται απειλές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η AfD ματαίωσε την "εκλογική βραδιά"της υποστηρίζοντας ότι δέχεται απειλές

Αντιφασιστική διαδήλωση την Κυριακή στο Βερολίνο
 

Τα κυριότερα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές Γεργκ Μόιτεν και ο πρόεδρος της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ, επρόκειτο να μιλήσουν σε αυτήν την εκδήλωση, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και των δημοτικών εκλογών στη Βρέμη, που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα.

"Καθώς ο ιδιοκτήτης της αίθουσας, η οικογένειά του, οι γείτονές του και οι υπάλληλοί του απειλούνταν ομαδικά από τους τρομοκράτες της αριστεράς, αισθάνθηκε υποχρεωμένος σήμερα να ακυρώσει τη σύμβαση" για τη διοργάνωση αυτής της βραδιάς στον χώρο του, ανέφερε το κόμμα στον ιστότοπό του.

Σύμφωνα με την AfD, άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο το Σαββατοκύριακο και ο ιδιοκτήτης δέχτηκε "αμέτρητα απειλητικά τηλεφωνήματα" καθώς και μια ανώνυμη επιστολή με τη λέξη "εκδίκηση".

Η αστυνομία του Βερολίνου επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έχει καταθέσει μήνυση για "απειλές" από τηλεφώνου, όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία καταγγελία που να αφορά βανδαλισμό ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Η AfD αναζητά τώρα μια εναλλακτική λύση για την "εκλογική βραδιά" της.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν την ακροδεξιά στην τέταρτη θέση, με ποσοστό περίπου 12%, πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) που προηγούνται με ποσοστό 30%, τους Πράσινους, με 19% και τους Σοσιαλδημοκράτες, με 17%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL