Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Ιταλία / Ιταλία: Απαρτχάιντ για τους μετανάστες από δήμαρχο της Λέγκας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία / Ιταλία: Απαρτχάιντ για τους μετανάστες από δήμαρχο της Λέγκας

Το απαρτχάιντ επιστρέφει στην Ιταλία και μάλιστα στην περιοχή του φτωχού Λέτσε της νότιας Ιταλίας, όπου ο δήμαρχος της Λέγκας Μάρκο Γκέτζι στο μικρό σχετικά Καλολζιοκόρτε είχε τη... φαεινή ιδέα να χωρίσει τον δήμο του σε «κόκκινες» και «γαλάζιες» ζώνες. Ο Γκέτζι μετέτρεψε το Καλολζιοκόρτε σε ένα είδος σύγχρονης εμπόλεμης ζώνης και... ναρκοπεδίου, αφού το χώρισε σε εννιά κόκκινες και πέντε γαλάζιες ζώνες. Με την ιδιαιτερότητα ότι αυτή την φορά στις «κόκκινες» ζώνες δεν θα μπουν ή δεν βρίσκονται ήδη οι... κομμουνιστές, αλλά οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες ασύλου.

Οι «κόκκινες» ζώνες του δημάρχου της Λέγκας καθορίζουν μάλιστα τις αποστάσεις που θα πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα σε κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων ή αιτούντων άσυλο και σε σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα και... σιδηροδρομικούς σταθμούς, για να αποφευχθεί η "διακίνηση ναρκωτικών" από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες! Όλα αυτά τα μέτρα κοινωνικής (αν)ασφάλειας τα σκέφτηκε ο ρατσιστής δήμαρχος της Λέγκας για να προστατεύσει τους 14 χιλιάδες περίπου πολίτες του δήμου του από καμιά... εικοσαριά αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε ένα κέντρο υποδοχής.

«Είναι ένα μέτρο που βοηθά την ενσωμάτωση, που λειτουργεί ήδη για τους είκοσι αιτούντες άσυλο», η απομόνωση των κέντρων υποδοχής «δεν θα επιβαρύνει την κατάσταση», ενώ, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, «πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο για να αποφύγουμε τον κίνδυνο διακίνησης ναρκωτικών», τόνισε ο Γκέτζι εξισώνοντας τους μετανάστες και πρόσφυγες με τους εμπόρους και διακινητές ναρκωτικών. «Δεν θέλω να πω ότι τα παιδιά θα πρέπει να φοβούνται τον μαύρο άνθρωπο, αφού το κέντρο υποδοχής του Καλόλζιο είναι κοντά σε ένα κατηχητικό» συνέχισε απτόητος ο δήμαρχος της Λέγκας.

Το νέο αυτό απαρτχάιντ ξεσήκωσε τους δημοκρατικούς πολίτες και όσους αντιπολιτεύονται τον δήμαρχο του Σαλβίνι στη μικρή κωμόπολη. «Το να καθορίζεις ότι ένα κέντρο υποδοχής δεν μπορεί να είναι σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από ευαίσθητους χώρους, όπως τα σχολεία, σημαίνει ότι στην πράξη εξισώνεις τους μετανάστες με τις αίθουσες των τυχερών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών βάζοντάς τους την ετικέτα της κοινωνικής απειλής» κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Ντιέγκο Κολόσιμο από την παράταξη«Αλλάζουμε το Καλόλζιο», εκτιμώντας ότι «η διάταξη του δήμου κάνει διακρίσεις και αποκλεισμούς» και ότι «στο τέλος θα καταλήξουμε όλοι σε κόκκινες ζώνες, για εκείνους από τη Νότιο Ιταλία, τους Λατινοαμερικάνους ή τους Κινέζους».

Ο σκοταδισμός όμως δεν είναι μόνο προνόμιο των δημάρχων της Λέγκας. Ο πρώην Πάπας Ράτζινγκερ (Βενέδικτος) επέστρεψε μετά από χρόνια στις θέσεις του για την παιδεραστία υποστηρίζοντας ότι «η προέλευση της πληγής της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων θα πρέπει να αναζητηθεί στη σεξουαλική επανάσταση του 1968», σύμφωνα με επιστολή του που δημοσιεύτηκε σε μια σειρά συντηρητικών καθολικών εφημερίδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL