Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Σε λιμοκτονία και σε ανάγκη ιατρικής περίθαλψης γυναίκες και παιδιά που εγκαταλείπουν το Ισλαμικό Κράτος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε λιμοκτονία και σε ανάγκη ιατρικής περίθαλψης γυναίκες και παιδιά που εγκαταλείπουν το Ισλαμικό Κράτος

Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην ανατολική Συρία «λιμοκτονούν» και χρειάζονται «επείγουσα ιατρική περίθαλψη», ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), κάνοντας λόγο για νέους θανάτους παιδιών.

Πρόκειται κυρίως για γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών, που μεταφέρθηκαν με πολίτες σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού κέντρου αλ Χολ.

Μεταξύ 2.000 και 3.000 νέα άτομα αφίχθησαν σήμερα σ' αυτόν τον καταυλισμό, ο οποίος φιλοξενεί ήδη περίπου 42.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης. Μεταξύ αυτών υπάρχουν 20 ασυνόδευτα παιδιά, μερικά δύο ή τριών χρονών.

«Οι χιλιάδες που έφτασαν σήμερα χρειάζονται επειγόντως νερό και τροφή και πολλοί από αυτούς περιμένουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη», δήλωσε η Μίστι Μπούσγουελ, αξιωματούχος της ΜΚΟ, υπεύθυνη για τη Μέση Ανατολή.

«Οι άνθρωποι λιμοκτονούν και είναι αφυδατωμένοι», τονίζει στην ανακοίνωσή της. «Οι ομάδες μας περιγράφουν μητέρες που τους δίνουν απελπισμένες τα μωρά τους για να βεβαιωθούν ότι πίνουν το νερό που χρειάζονται».

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν καθ 'οδόν ή σύντομα μετά την άφιξή τους στο αλ Χολ αυξήθηκε σε 69, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Τα δύο τρίτα είναι παιδιά κάτω του ενός έτους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού που πέθανε σήμερα κατά τη διάρκεια της εξάωρης μεταφοράς με αυτοκίνητο. Μια γυναίκα γέννησε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού αυτού, ανέφερε η IRC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL