Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΤΖΑΜΙ_Το πρώτο μουσουλμανικό τέμενος στη Σλοβενία θεμελιώθηκε το Σάββατο στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, παρουσία εκπροσώπων της σλοβενικής ηγεσίας και προσκεκλημένων των χωρών που θα συγχρηματοδοτήσουν το έργο. Το τέμενος και το μουσουλμανικό πολιτιστικό κέντρο θα ανεγερθούν σε οικόπεδο 11 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή. Μιλώντας στη θεμελίωση του τεμένους, η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ έκανε λόγο για μία μεγάλη ημέρα για την ισλαμική κοινότητα της Σλοβενίας αλλά και για την ίδια τη χώρα, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν θα ήταν τόσο πλούσια σε διαφορετικότητα χωρίς το Ισλάμ.

#ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ_Περισσότερα από 500 άτομα που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά την παιδική ηλικία τους σε ιδρύματα της Αυστραλίας θα καταθέσουν ενώπιον ειδικής επιτροπής έρευνας η οποία ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στο Σίδνεϊ σε μία διαδικασία ανοιχτή για το κοινό. Ο πρόεδρος της επιτροπής, δικαστής Πίτερ ΜακΚλίλαν, προειδοποίησε ότι πολλές από τις μαρτυρίες θα σοκάρουν. "Πολλά απ' τα θύματα σκέφτηκαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν" πρόσθεσε ο δικαστής. Το πρώτο σκέλος της έρευνας αφορά έναν παιδεραστή ομαδάρχη προσκόπων. Η σύσταση της Επιτροπής αποφασίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την πρώην πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ ύστερα από πιέσεις βουλευτών και αναφορές της αστυνομίας ότι η Καθολική Εκκλησία έχει συγκαλύψει στοιχεία για παιδεραστές ιερείς.

#ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ_ Εκατοντάδες χωρικοί της επαρχίας Μπακ Τζιανγκ, βορειοανατολικά του Ανόι στο Βιετνάμ, υπέγραψαν κείμενο με το οποίο αναγνωρίζουν ότι μετείχαν στο λιντσάρισμα δύο σκύλων φερόμενων ως κλεφτών. Η συγκέντρωση υπογραφών αποσκοπεί, όπως φαίνεται, στο να υπάρξει ανάληψη "συλλογικής ευθύνης" και να σταματήσει η δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος 7 χωρικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου στα τέλη Αυγούστου τους δύο φερόμενους κλέφτες. Το κρέας του σκύλου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης ως έδεσμα στο Βιετνάμ, ιδιαίτερα κατά το τέλος του σεληνιακού μήνα, και αυτό έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια αύξηση του αριθμού των κλοπών σκύλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL