Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Αντόνιο Γκουτέρες: Η συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ παράδειγμα επίλυσης ειρηνικών διαφορών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντόνιο Γκουτέρες: Η συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ παράδειγμα επίλυσης ειρηνικών διαφορών

Στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ, ως παράδειγμα διακρατικής προσπάθειας να κλείνουν εκκρεμή ζητήματα, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο 18ο διεθνές φόρουμ της Ντόχα του Κατάρ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Επίσης, κατά την ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν όλες οι δυνατές πρωτοβουλίες, κρατικές, διακρατικές και διεθνείς, για να ηρεμήσει ο πλανήτης από τις πολλές εστίες εντάσεων. Ως αποτέλεσμα αυτών των εντάσεων, ο κ. Γκουτέρες ανέφερε το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Σημειώνεται πως στο φετινό φόρουμ της Ντόχα πήραν μέρος 70 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, με επικεφαλής της αποστολής τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, τον οποίο συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Λόης Λαμπριανίδης.

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, της Ρουμανίας Τεοντόρ Μελεσκάνου και τον πρώην αντικαγκελάριο και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τους Καταρινούς υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και τον υφυπουργό Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL