Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γερμανοί εργοδότες: Η Μέρκελ είχε δίκιο στο προσφυγικό

Εκπρόσωπος των γερμανικών εργοδοτικών ενώσεων διαπιστώνει ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας κυλάει καλύτερα του αναμενομένου και δικαιώνει το «θα τα καταφέρουμε» της καγκελαρίου Μέρκελ.

Η περίφημη φράση «Θα τα καταφέρουμε» που είχε πει η Άνγκελα Μέρκελ στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης το 2015, με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να εισέρχονται στη Γερμανία, είχε γίνει τότε αφορμή για έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Επικριτές της γερμανίδας καγκελαρίου την κατηγόρησαν ότι δεν έχει σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού, πολλοί ψηφοφόροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της γύρισαν την πλάτη, την ώρα που το ακροδεξιό AfD κέρδιζε πόντους με την ξενοφοβική ρητορική του.

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, την αισιοδοξία της Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαιώνει ο Ίνγκο Κράμερ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Εργοδοτικών Συνδέσμων (BDA). Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine Zeitung, από τους περισσότερους του ενός εκατομμυρίου ανθρώπους που ήρθαν στη Γερμανία από το 2015, «σήμερα θα έχουμε σύντομα 400.000 με θέση επαγγελματικής εκπαίδευσης και θέση εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κράμερ, «πολλοί μετανάστες έχουν γίνει στήριγμα για τη γερμανική οικονομία» και, όπως επισημαίνει, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την έλευση μεταναστών, ενώ προτρέπει τους πολίτες να δουν τους νεοεισερχόμενους ως στοιχείο εμπλουτισμού. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «θα τα καταφέρουμε», συμπεραίνει ο Ίνγκο Κράμερ.

Ο Πέτερ Βάις, εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στην Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνει ότι οι μονοδιάστατες αναφορές και αναλύσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα: «Δυστυχώς η κοινή γνώμη ακούει μόνο ειδήσεις για πρόσφυγες που μας δημιουργούν προβλήματα και από τους οποίους θέλουμε να απαλλαγούμε. Δεν ακούει για τις επιτυχίες.

Και στις μεγάλες επιτυχίες συγκαταλέγεται το γεγονός ότι σχεδόν 400.000 έχουν στο μεταξύ βρει απασχόληση στη Γερμανία, αν και πρόκειται για άτομα που μετά βίας μιλούσαν Γερμανικά και δεν διέθεταν τα κλασικά γερμανικά επαγγελματικά εφόδια. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για εργατικό δυναμικό στη Γερμανία».

πηγή Deutsche Welle

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεκαπέντε μέρες

Μένουν ακριβώς δεκαπέντε μέρες για να μιλήσουμε στον κόσμο. Για να παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας, ένα έργο που υλοποιήθηκε μέσα σε κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης, συγκρούσεων και ασφυκτικών περιορισμών και στη συνέχεια σχεδιάστηκε με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο