Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
"Πρόβα τζενεράλε" του Σαλβίνι για την πρωθυπουργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πρόβα τζενεράλε" του Σαλβίνι για την πρωθυπουργία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ματέο Σαλβίνι και η Τζόρτζια Μελόνι των φασιστοειδών "Αδελφών της Ιταλίας" συναντήθηκαν για να επιβεβαιώσουν ότι η προεκλογική συμφωνία της "Κεντροδεξιάς" όχι μόνο ισχύει ακόμη, αλλά και ότι στις επόμενες αναμετρήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 η Δεξιά, οι ρατσιστές και οι ακροδεξιοί θα κατεβούν ενωμένοι για να κατακτήσουν 7 τοπικές κυβερνήσεις και δεκάδες μεγάλους δήμους. “Σύντομα θα είμαστε στο πρωθυπουργικό μέγαρο”, τόνισε ικανοποιημένος ο Μπερλουσκόνι για την αποκαλούμενη ήδη “Συμφωνία των μπαμπάδων”, από τα γλυκά που προσέφερε στους συνδαιτυμόνες και συμμάχους του.

“Από αυτή τη συνάντηση αναδύεται ασφαλώς η εγγύηση ότι η Κεντροδεξιά είναι ενωμένη και εργάζεται. Όχι μόνο υπάρχει, αλλά αντιστέκεται. Εάν θέλετε μια πρόβλεψή μου, στο μέλλον, και όχι σε ένα τόσο μακρινό μέλλον, επιτέλους η Κεντροδεξιά θα επιστρέψει στην κυβέρνηση, θα επιστρέψει στα ηνία της χώρας”, τόνισε ο Μπερλουσκόνι. “Η Κεντροδεξιά κερδίζει στην Ιταλία. Ο Σαλβίνι ξεκαθάρισε ότι η Λέγκα είναι αγκυροβολημένη στην Κεντροδεξιά. Αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι είναι δύσκολο να βρουν μια σύνθεση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, που ανήκει δομικά στην Αριστερά”, τόνισε η Μελόνι.

“Μου θυμίζει λίγο την σύζυγο που επιστρέφει στον σύζυγο ακόμη και όταν ο σύζυγος συνεχίζει να την απατά”, τόνισε ο αρχηγός του Κ5Α Λουίτζι Ντι Μάιο σχολιάζοντας τη συνάντηση των τριών ηγετών της Δεξιάς, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι ο Σαλβίνι έχει πάντα μια έντιμη στάση απέναντι στο Κ5Α.

H Δεξιά θα διεκδικήσει τον Φεβρουάριο του 2019 την Περιφέρεια της Πεσκάρα και αμέσως μετά του Τορίνο, της Μπολόνια, της Φλωρεντίας, της Περούτζια, της Μπασιλικάτα, της Σαρδηνίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι δημοτικές εκλογές σε μια σειρά δήμους, μεταξύ των οποίων στο Μπάρι, τη Φεράρα, το Ρέτζιο Εμίλια, την Τζεζένα, την Μπέργκαμο, την Περούτζια. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα τρία κόμματα της Δεξιάς και της Άκρας Δεξιάς θα αποκτούσαν την απόλυτη πλειοψηφία των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Το πρώτο ορατό στοιχείο της “Συμφωνίας των μπαμπάδων” είναι η παγίωση του Φόα στη διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RAI, με την αποχή της Φόρτσα Ιταλία και τις καταγγελίες των δημοκρατικών και προοδευτικών κομμάτων.

Οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης εναντίον του υπουργού Οικονομικών

“Το κοινωνικό εισόδημα θα δοθεί μόνο στους Ιταλούς πολίτες”, προειδοποίησε από τη μακρινή Κίνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντι Μάιο τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, ο οποίος από το βήμα της Γερουσίας, σεβόμενος το κράτος δικαίου και την ισοτιμία και ισονομία των πολιτών, τόλμησε να δηλώσει ότι το κοινωνικό εισόδημα θα δοθεί στους πολίτες των χωρών της Ε.Ε. καθώς και στους άλλους ξένους υπηκόους που οι χώρες τους έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες αναγνώρισης της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι ανέτρεψαν, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν, τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

“Είναι λογικό ότι θα πρέπει να το περιορίσει στους Ιταλούς πολίτες”, διακήρυξε ο Ντι Μάιο, θεωρώντας ότι “είναι ξεκάθαρο πως είναι αδύνατον, με τα κύματα των παράνομων μεταναστών, να μην περιοριστεί ο αριθμός αυτών που θα πάρουν το κοινωνικό εισόδημα παρά μόνο στους Ιταλούς πολίτες”. “Είναι μια διευκρίνηση που υποδεχόμαστε με μεγάλη ευχαρίστηση. Το κοινωνικό εισόδημα είναι μόνο για τους Ιταλούς. Φτάνει πια, να δίνουμε χρήματα στους μετανάστες”, συμπλήρωσε ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο ρατσιστής Σαλβίνι.

Ο Ντι Μάιο επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Οικονομικών και γιατί έθεσε το όριο του ελλείμματος στο 1,6%. “Ο υπουργός Τρία λέει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε το 1,6%. Μου φαίνεται ότι αυτές τις ημέρες παίζει, για να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο χάος, αλλά εμείς, αντίθετα, εργαζόμαστε καθημερινά για έναν προϋπολογισμό που θα θέτει στο κέντρο τους Ιταλούς και όχι τις τράπεζες και τα λόμπι”, τόνισε ο Ντι Μάιο. Από την πλευρά του, ο Σαλβίνι κατέστησε σαφές ότι το μόνο όριο για το έλλειμμα είναι το 3%.

Το ειδύλλιο ανάμεσα στον Ντι Μάιο και τον Σαλβίνι θα παγιωθεί τη Δευτέρα, όταν το Κ5Α θα ψηφίσει το διάταγμα για την... ασφάλεια και τη μετανάστευση που προτείνει ο Σαλβίνι, παρ' όλο που ορισμένοι του Κ5Α στο κοινοβούλιο το θεωρούν “αχώνευτο”. Ο Ντι Μάιο πάντως θεωρεί “καλό που δεν υπάρχουν ΜΚΟ στη Μεσόγειο”.

“Η πρόταση προβλέπει ότι οι μετανάστες που είναι πονηρούληδες και δεν το σκάνε από τους πολέμους ή τους λιμούς θα είναι πιο δύσκολο να πάρουν άδεια παραμονής και να μείνουν στην Ιταλία. Έχουμε καταθέσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, υπάρχουν μόνο τεχνικές διορθώσεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Κ5Α, τη Δευτέρα θα παρουσιάσουμε το διάταγμα για ψήφιση”, απείλησε ο Σαλβίνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL