Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Αργεντινή: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα φορτωθεί το 66,7% της λιτότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αργεντινή: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα φορτωθεί το 66,7% της λιτότητας

Οι Οργανισμοί Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καλούνται να πληρώσουν τα δύο τρίτα των περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση Μάκρι στην Αργεντινή για να διασφαλίσει το δάνειο των 50 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, ενώ ο πληθωρισμός στη χώρα ξεπέρασε ήδη τις “προβλέψεις” με βάση της οποίες συνήφθη το δάνειο αυτό.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Φριχέριο και Ντουχόβνε συνάντησαν τους υπεύθυνους Οικονομικών των μεγαλύτερων και πλουσιότερων περιφερειών της χώρας για να τους ανακοινώσουν ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υποστεί το 66,7% των συνολικών περικοπών 300 δισ. πέσος για το επόμενο έτος, ενώ η Κεντρική Κυβέρνηση θα “συνεισφέρει” μόλις με το υπόλοιπο 33,3% για μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα στο 1,3% του ΑΕΠ το 2019.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι, με τις υποδείξεις του ΔΝΤ, στοχεύει στην καρατόμηση του κοινωνικού κράτους που διαχειρίζονται οι περιφέρειες, με τις περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλεια και τις μεταφορές να φτάνουν στα 90 δισ. πέσος.

Οι “προβλέψεις” του ΔΝΤ και της κυβέρνησης άρχισαν να διαψεύδονται πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Μνημονίου, αφού ο πληθωρισμός τον Ιούνιο εκτινάχθηκε ήδη στο 29,5% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 29% που “προέβλεπε” το ΔΝΤ για το σύνολο του έτους. Το Μνημόνιο της Αργεντινής προβλέπει ότι το ΔΝΤ θα μπορεί να ζητήσει περαιτέρω περικοπές εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει τις... προβλέψεις. Η βιομηχανική δραστηριότητα κατέγραψε πτώση 1,9% τον Μάιο σε ετήσια βάση, ενώ η απασχόληση δέχθηκε νέο πλήγμα για πέμπτο διαδοχικό μήνα με πτώση 1,5% σε ετήσια βάση. Την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής ακολουθεί και η πτώση των πωλήσεων λιανικής, με πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων να πωλούν πλέον τα οχήματά τους κάτω του κόστους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL