Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Κόρμπιν προς Morgan Stanley: "Ναι, είμαι απειλή"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόρμπιν προς Morgan Stanley: "Ναι, είμαι απειλή"...

"Έχετε δίκιο να με θεωρείτε απειλή" απάντησε χθες ευθέως ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμιν στην τελευταία έκθεση της Morgan Stanley, σύμφωνα με την οποία μια πιθανή κυβέρνηση των Εργατικών, που θα εθνικοποιήσει τις δημόσιες κοινωφελείς επιχειρήσεις, αντιπροσωπεύει μεγαλύτερο κίνδυνο για τους επενδυτές απ' ό,τι το Brexit.

Ο ηγέτης των Εργατικών προειδοποίησε τους τραπεζίτες πως μπορούν πράγματι να τον θεωρούν "απειλή", επειδή σκοπεύει να αναμορφώσει ένα "στημένο" οικονομικό σύστημα που πριμοδοτεί τους κερδοσκόπους σε βάρος των απλών ανθρώπων.

Σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, δείχνοντας περιοχές από τον οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, ο Κόρμπιν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: "Οι τραπεζίτες, όπως εκείνοι της Morgan Stanley, δεν έχουν δικαίωμα να διαχειρίζονται τη χώρα μας, όμως νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν. Έτσι, όταν λένε πως 'είμαστε απειλή', έχουν δίκιο: Είμαστε απειλή για ένα βλαπτικό και αποτυχημένο σύστημα που έχει στηθεί για να εξυπηρετεί τους λίγους".

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος σε κορυφαία επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, σε μια πρόσφατη σύσκεψη τραπεζιτών στη Νέα Υόρκη, το "θέμα Κόρμπιν" επισκίασε εκείνο του Brexit. "Η κορυφαία ανησυχία τους σήμερα δεν είναι αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία και την Ισπανία ή η κόντρα Βόρειας Κορέας - Τραμπ, αλλά το τι γίνεται στη Βρετανία και το τι θα σημάνει για τη χώρα η άνοδος του Κόρμπιν στην εξουσία. Είναι σαν την Κούβα χωρίς ήλιο" αποκάλυψε το τραπεζικό στέλεχος μιλώντας στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή της που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Morgan Stanley, χαρακτήριζε την προοπτική μιας κυβέρνησης των Εργατικών υπό τον Κόρμπιν σοβαρότερη απειλή για τις βρετανικές επιχειρήσεις απ' ό,τι το Brexit. Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι δεν θα αντέξει την πίεση των διαπραγματεύσεων του Brexit. Αυτό θα οδηγήσει το Συντηρητικό Κόμμα σε σοβαρή κρίση ταυτότητας, που με τη σειρά της θα ανοίξει τον δρόμο της εξουσίας στον Κόρμπιν και στους Εργατικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL