Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΣΦΑΙΡΙΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΦΑΙΡΙΚΑ

ΟΜΠΑΜΑ - ΑΦΡΙΚΗ. Να καταπολεμήσουν το "καρκίνωμα της διαφθοράς", να σεβαστούν τους κανόνες της δημοκρατικής διακυβέρνησης και να αντιμετωπίσουν την ανεργία κάλεσε τους ηγέτες της Αφρικής ο Μπάρακ Ομπάμα σε χθεσινή ομιλία του στην Αφρικανική Ένωση, την πρώτη που εκφωνεί Αμερικανός πρόεδρος στον αφρικανικό αυτό οργανισμό.

Ο Ομπάμα κάλεσε ολόκληρη την Αφρική να καταπολεμήσει το "καρκίνωμα της διαφθοράς", το μεγαλύτερο εμπόδιο στην οικονομική ανέλιξή της, όπως το χαρακτήρισε, και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό των αφρικανικών χωρών στον αγώνα τους κατά της "τρομοκρατίας".

Η Αφρική θα πρέπει εξάλλου να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίες για τους νέους της και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν "αληθινές οικονομικές συνεργασίες" με τις χώρες της περιοχής, είπε ακόμα ο Ομπάμα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. Παραμένουν σε καθοδικό σπιράλ οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με νέα πτώση χθες και χαμηλό εξαμήνου. Πίσω από την πτώση οι αναλυτές βλέπουν τις σοβαρές αναταράξεις στη χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας, που εγείρουν ανησυχίες για πιθανή μείωση της ζήτησης αργού από την πιο ενεργοβόρο οικονομία του κόσμου.

Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε κατά 72 σεντς στα 52,75 δολάρια το βαρέλι στις 13:54 ώρα Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 52,28 δολαρίων. Τον Ιούλιο, η τιμή του μπρεντ έχει συνολικά υποχωρήσει σχεδόν κατά 18%. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 33 σεντς στα 47,06 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει στην προχθεσινή συνεδρίαση του Λονδίνου απώλειες 75 σεντς.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ. Έχοντας γίνει μαζί με την ελληνική ΕΡΤ ένα ακόμη θύμα του "μαύρου" που έφεραν στο χώρο των δημόσιων ΜΜΕ οι μνημονιακές πολιτικές στην Ευρώπη, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βαλένθια στην Ισπανία, επιστρέφει με την σειρά της στον αέρα το φθινόπωρο με νέο πρόγραμμα και νέα προοπτική.

Όπως ανήγγειλε χθες ο νέος πρόεδρος της περιφέρειας Τζίμο Πουίγκ, το κυριότερο κανάλι της Ραδιοτηλεόρασης της Βαλένθια (RTW), το Canal 9, θα ξανανοίξει "το συντομότερο δυνατόν", καταβάλλονται μάλιστα προσπάθειες να γίνει αυτό ώς τις 9 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL