Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΛΗΣΤΕΙΑ_

Τις θλιβερές μνήμες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων του Δεκεμβρίου ξύπνησε η χθεσινή απόπειρα ληστείας σε πολυκατάστημα του Παρισιού από τρεις ένοπλους οι οποίοι κράτησαν ομήρους για αρκετή ώρα 18 ανθρώπους. Η ομηρεία έληξε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ωστόσο οι δράστες διέφυγαν και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.

#ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ_

Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες στη Ρωσία όταν κατέρρευσε κτήριο σε στρατόπεδο στην περιοχή Ομσκ στο νότιο-κεντρικό τμήμα της χώρας. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας ανέφερε μόνον πως το κήίριο κατέρρευσε παγιδεύοντας όσους βρίσκονταν μέσα, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα αίτια της τραγωδίας.

#ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ_

Φρίκη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο Μπαγκλαντές το βίντεο της άγριας δολοφονίας ενός 13χρονου αγοριού που δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα ανδρών οι οποίοι, αφού το έδεσαν σε έναν στύλο, το ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου καταγράφοντας την πράξη τους με την κάμερα κινητού τηλεφώνου. Το βίντεο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο. Χθες εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το σπίτι του παιδιού για να εκφράσουν τη θλίψη και την οργή τους. Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο άνδρες και αναζητά άλλους τέσσερις. Οι δράστες έδεσαν τον 13χρονο σε ένα στύλο κατηγορώντας τον για διαρρηξη. Το παιδί είχε εγκαταλείψει το σχολείο για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του, πουλώντας λαχανικά στους δρόμους.

#NIΝTENDO_

Σε ηλικία μόλις 55 ετών πέθανε χθες, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο Σατόρου Ιτάβα, πρόεδρος και ιθύνων νους της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo. Είχε αναλάβει το τιμόνι της εταιρείας το 2000 και εθεωρείτο μία από τις πιο χαρισματικές φιγούρες της βιομηχανίας των ψηφιακών μέσων. Ορισμένες από τις δημοφιλέστερες συσκευές της Nitendo είχαν την υπογραφή του. Ο Ιτάβα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 ως προγραμματιστής σε θυγατρική της Nintendo και το 2002 ανέλαβε επικεφαλής της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL