Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ_

Τρεις υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές του 2016 -οι Τεντ Κρουζ, Ρικ Σαντόρουμ και Ραντ Πολ- βρίσκονται μεταξύ των πολλών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που έλαβαν δωρεές από τον αρχηγό αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης, την οποία επικαλέστηκε ο δράστης του μακελειού στο Τσάρλεστον την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για το "Συμβούλιο των Συντηρητικών Πολιτών" (CofCC), που εξαίρει την "υπεροχή" των λευκών έναντι των μαύρων και χαρακτηρίζεται εξτρεμιστική και ρατσιστική. Ο Ντίλαν Ρουφ, ο φονιάς των 9 Αφροαμερικανών στην εκκλησία του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε ότι βρήκε "στοιχεία" για τις "βιαιοπραγίες" Αφροαμερικανών εναντίον λευκών από τον ιστότοπο της CofCC.

#APPLE_

Αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τη μονομερή απόφασή της να μην πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου της νέας της μουσικής υπηρεσίας, της Apple Music, αποφάσισε χθες η αμερικανική εταιρεία. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της νεαρής Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ ότι δεν θα παραχωρήσει στην υπηρεσία το τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο "1989". Η Apple προσφέρει δωρεάν τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο της νέας music streaming υπηρεσίας της και είχε αποφασίσει να μην πληρώνει δικαιώματα στους καλλιτέχνες για τη χρήση της μουσικής τους στη διάρκεια της περιόδου αυτής. Η 25χρονη καλλιτέχνις χαρακτήρισε "απογοητευτική και σοκαριστική" την πολιτική της Apple, μιας από τις πιο κερδοφόρες πολυεθνικές του κόσμου.

#ΣΚΥΛΟΙ_

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων που προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον ετήσιου "φεστιβάλ" στη νότια Κίνα αφιερωμένου στην κατανάλωση κρέατος σκυλιών διαλύθηκαν χθες βίαια από "αγνώστους". Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, γύρω στους δέκα ακτιβιστές είχαν σηκώσει πανό μπροστά από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στη Γιουλίν, όμως περίπου είκοσι άγνωστοι κατέφθασαν επί τόπου και τους ανάγκασαν να φύγουν τρέχοντας. Το φεστιβάλ αυτό, το οποίο οργανώνεται κάθε χρόνο κατά το θερινό ηλιοστάσιο στη Γιουλίν, στη νότια περιφέρεια του Γκουανγκσί, αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις από ακτιβιστές και φιλόζωους, οι οποίοι μάταια απαιτούν την απαγόρευσή του. Κάθε χρόνο, έως 10 εκατ. σκυλιά θανατώνονται για το κρέας τους στην Κίνα, από τα οποία σχεδόν 10.000 κατά το φεστιβάλ της Γιουλίν, σύμφωνα με τη Humaine Society.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL