Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΚΡΑΣΙ_Ένα κρασί που η τιμή του στο εμπόριο κυμαίνεται από 3 έως 19 ευρώ η φιάλη και προέρχεται από τη Νότια Αφρική βραβεύθηκε από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό των Βρυξελλών ως το "καλύτερο λευκό κρασί του κόσμου". Το συγκεκριμένο κρασί βγαίνει από παλαιά κλήματα φυτεμένα στην περιοχή του Στέλενμπος, στην ενδοχώρα του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, σε ένα ιστορικό κτήμα, που ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στα μεγάλα ονόματα των νοτιοαφρικανικών αμπελώνων. Επελέγη από 299 ειδικούς από 49 χώρες, οι οποίοι δοκίμασαν σε διάστημα τριών ημερών περισσότερα από 8.000 κρασιά από 45 χώρες. Πέρυσι, τον διαγωνισμό είχε κερδίσει ένα λευκό κρασί από την Πορτογαλία.

#ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ_ Οι αρκούδες, τα κούγκαρ, οι άλκες, ακόμη και οι σαύρες θα αποκτήσουν τη δική τους... πεζογέφυρα πάνω από έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Οι αρχές ελπίζουν ότι μ' αυτόν τον τρόπο τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν θα παρασύρουν και δεν θα σκοτώνουν τόσο πολλά ζώα, πολλά από τα οποία ανήκουν σε απειλούμενα είδη. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταφορών της πολιτείας, ο "πράσινος διάδρομος" των ζώων θα περνά πάνω από τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο "90" που συνδέει την περιοχή του Σιάτλ με την ανατολική Ουάσιγκτον. Θα είναι ο μεγαλύτερος του είδους του στην πολιτεία αυτή με μήκος 45 μέτρων.

#ΔΙΑΖΥΓΙΟ_Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ποτάνιν το διαζύγιο που πήρε πέρυσι, καθώς η πρώην σύζυγός του Ναταλία Ποτάνινα διεκδικεί πλέον το ήμισυ της περιουσίας του που ανέρχεται στα 15 δισεκ. ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο διακανονισμός που προσέφερε ο Ποτάνιν στην επί 30 έτη συμβία του περιλάμβανε μηνιαία διατροφή ύψους 250.000 δολαρίων καθώς και ακίνητα στη Μόσχα, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Η ίδια όμως ισχυρίζεται ότι πήρε μόνο ένα μέρος της περιουσίας, καθώς τα πραγματικά πλούτη του Ποτάνιν βρίσκονται κρυμένα σε off shore εταιρείες...

#LADYGAGA_ Η Lady Gaga και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ένωσαν τις δυνάμεις τους ασκώντας πιέσεις ώστε να ψηφιστεί νομοθεσία για την πάταξη των αυξανόμενων κρουσμάτων σεξουαλικής βίας στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης, και ο Κουόμο απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τις νομοθετικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης να ψηφίσουν νομοθεσία για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις, οι οποίες το 2012 έφτασαν τις 5.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL