Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#ΣΕΙΣΜΟΣ_Τέσσερις τουρίστες τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι αποκλείστηκαν σ' ένα από τα ψηλότερα βουνά της νοτιοανατολικής Ασίας από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες τα ξημερώματα την επαρχία Σαμπάχ, στο νησί Βόρνεο της Μαλαισίας. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση περίπου 54 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της επαρχίας Κότα Κινάμπαλου. Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στη Σαμπάχ για να αναρριχηθούν στο Όρος Κινάμπαλου, ύψους 4.095 μέτρων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εξαιτίας του σεισμού αποκλείστηκαν τουλάχιστον 145 άνθρωποι.

#MERS_Συναγερμό έχουν σημάνει οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας μετά τον θάνατο χθες ενός ακόμη ανθρώπου από τον ιό του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS). Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 76χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην ίδια πτέρυγα με άλλους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό και υπέφερε μεταξύ των άλλων και από καρκίνο. Με 41 κρούσματα μέχρι στιγμής, η Νότια Κορέα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον φονικό ιό εκτός Μέσης Ανατολής, όπου η ασθένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012. Περίπου 2.000 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους τέσσερις.

#ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ_Ένας άντρας του οποίου το κρανίο και το δέρμα της κεφαλής είχαν παραμορφωθεί από τον καρκίνο και τις θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε σχεδόν το... μισό κεφάλι. Η επέμβαση έγινε με επιτυχία στο νοσοκομείο MD Anderson Cancer Center, στο Χιούστον του Τέξας. Ο Τζέιμς Μπόισεν, 55 ετών, προγραμματιστής, έλαβε τα μοσχεύματα του κρανίου συγχρόνως με μοσχεύματα νεφρού και παγκρέατος, σε μια σειρά από επεμβάσεις που έγιναν στις 22 Μαΐου που κράτησαν σχεδόν ένα 24ωρο. Μια φωτογραφία του που δόθηκε στη δημοσιότητα, τον δείχνει με ράμματα περιμετρικά του κεφαλιού του, περίπου 2,5 εκατοστά πάνω από τ' αυτιά.

#ΚΙΘΑΡΑ_Μια σπάνια κιθάρα Gibson του 1962, που ανήκε στον Τζον Λένον και θεωρούνταν "χαμένη" μέχρι τώρα, "βρέθηκε" και θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, με τιμή που μπορεί να σπάσει ρεκόρ. Η κιθάρα (μοντέλο jumbo J-160E Gibson Acoustic) είχε αγοραστεί από τον Λένον στο Λίβερπουλ και είχε χαθεί το 1963 στη διάρκεια μιας συναυλίας των Μπίτλς στο Finsbury Park του Λονδίνου. Βρέθηκε 50 χρόνια αργότερα από τον Τζον Μακ Κο, που την αγόρασε από ένα παλιατζίδικο στις ΗΠΑ. Πιστεύεται ότι ο Λένον χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη κιθάρα για να ηχογραφήσει το τραγούδι των Μπίτλς "Love Me Do".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL