Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#HSBC_Έπαυσε τη ποινική δίωξη εις βάρος της τράπεζας HSBC ο γενικός εισαγγελέας της Γενεύης καθώς η τελευταία συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 40 εκατ. ελβετικών φράγκων (38 εκατ. ευρώ). Η δίωξη είχε ασκηθεί τον Φεβρουάριο, μετά τις αποκαλύψεις του SwissLeaks, για διακεκριμένο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φορολογική απάτη. Το πρόστιμο, το οποίο καθορίσθηκε με βάση το παράνομο όφελος που είχε η τράπεζα, είναι το υψηλότερο που έχει επιδικασθεί ποτέ στο καντόνι της Γενεύης.

#ΤΕΣΤ_Ένα τεστ προσδόκιμου ζωής που επινόησαν Βρετανοί ερευνήτες και το οποίο υπολογίζει τον κίνδυνο θανάτου ενός ατόμου εντός πενταετίας είναι από χθες διαθέσιμο στο Διαδίκτυο. Με βάση ένα ερωτηματολόγιο με 12 απλές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα πόσα αυτοκίνητα έχει κάποιος ή αν περπατάει αργά ή γρήγορα, κάθε Βρετανός ηλικίας από 40 έως 70 ετών θα μπορεί να μάθει για τον κίνδυνο θανάτου που διατρέχει την επόμενη πενταετία. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το τεστ μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας και στο μέλλον να χρησιμοποιείται από οικογενειακούς γιατρούς για να εντοπίζουν τους υψηλού κινδύνου πιθανούς ασθενείς.

#ΤΡΑΓΩΔΙΑ_Έκρηξη σε πρατήριο βενζίνης στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας, στοίχισε προχθές βράδυ τη ζωή σε περίπου 90 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είχαν καταφύγει εκεί για να προστατευθούν από την καταρρακτώδη βροχή. Την έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε παράπλευρο χώρο στάθμευσης φορτηγών και επεκτάθηκε γρήγορα στο πρατήριο και σε άλλα κτήρια. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φωτιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετείχαν στη διάσωση παγιδευμένων στα ερείπια.

#ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ_Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αυστρία, η πρόθεση του τοπικού αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών και τοπικού κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, Χανς Νισλ, να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων, του πάλαι ποτέ διαβόητου Γεργκ Χάιντερ. Ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, επανέλαβε την πάγια απόρριψή του σε οποιαδήποτε συνεργασία με την Ακροδεξιά, ενώ "οργή" εξέφρασαν τοπικές, συνδικαλιστικές και οργανώσεις νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL