Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

Β. Κορέα.

"Πληροφορίες" για μια ακόμη εκτέλεση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του βορειοκορεατικού καθεστώτος είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, με πηγή προέλευσης και πάλι τη Σεούλ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Εθνικής Υπηρεσία Πληροφοριών των "Νότιων" (NIS), ο υπουργός Άμυνας της Πιονγκγιάνγκ Χιον Γιονγκ Τσολ εκτελέστηκε δημόσια με "αντιαεροπορικά πυρά σε πεδίο βολής" (;!).

Ο 66χρονος υπουργός κατηγορήθηκε για "προδοσία" και "απείθεια" προς τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς και για το ότι... "αποκοιμήθηκε" στη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία ήταν παρών ο ίδιος ο Κιμ. Την εκτέλεσή του παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι, ισχυρίζονται οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν είναι σαφές πώς η NIS απέκτησε την πληροφορία αυτή, ούτε φυσικά μπορεί με οποιαδήποτε τρόπο να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Τσεχία.

Σχεδόν το 70% των πολιτών στη Δημοκρατία της Τσεχίας δεν βλέπουν με καλό μάτι το ευρώ παρά το ότι η χώρα τους εκπληρώνει -τουλάχιστον κατά το τυπικό μέρος- πολλά από τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωζώνη.

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CVVM, τα αποτέλεσμα της οποίας δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας σε ποσοστό 69% εξακολουθούν να απορρίπτουν το ευρώ. Το 24% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης του κοινού νομίσματος, ενώ το 7% δεν γνωρίζουν ή δεν εκφέρουν γνώμη.

Ισπανία.

Στους δρόμους και τις πίστες ετοιμάζεται να επιστρέψει η Bultaco, η θρυλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών της Ισπανίας, τα δίτροχα της οποίας πιλοτάριζαν κάποτε αναβάτες σαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή του motoGP, τον Βρετανό Μπάρι Σιν. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Πάκο Μπούλτο το 1958 και εξειδικευόταν στις δίχρονες μοτοσικλέτες με αγωνιστικό προσανατολισμό. Με το άνοιγμα της ισπανικής αγοράς στους ξένους κατασκευαστές μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο, η Bultaco δεν μπόρεσε να αντέξει τον ανταγωνισμό και το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη έκλεισε οριστικά το 1983.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL