Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Σφαιρικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαιρικά

#PEGIDA_Την πρώτη του απόπειρα να εισέλθει στην ενεργό πολιτική κάνει το αντιισλαμικό κίνημα Pegida της Γερμανίας καλώντας τους οπαδούς του να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Τατιάνα Φέστερλινγκ για τη δημαρχία της Δρέσδης. Πρόκειται για στέλεχος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που αποσκίρτησε και θέτει υποψηφιότητα με την υποστήριξη της Pegida στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο. Σε χθεσινό μήνυμα του στο Facebook, το Pegida (Κίνημα Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) ζήτησε από τους υποστηρικτές του να συγκεντρώσουν τις 240 υπογραφές που απαιτούνται ώστε η Φέστερλινγκ να υποβάλει επισήμως υποψηφιότητα. «Στη Δρέσδη, εμείς, ο λαός θα κερδίσουμε» δήλωσε η ίδια σε συγκέντρωση του Pegida τη Δευτέρα.

#ΛΗΣΤΕΙΑ_Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία για τον εντοπισμό των διαρρηκτών που την ημέρα του Πάσχα άδειασαν δεκάδες χρηματοκιβώτια στο Χάτον Γκάρντεν, τη συνοικία των κοσμηματοπωλών του Λονδίνου, και άρπαξαν μετρητά και πολύτιμους λίθους αμύθητης αξίας. Εκτιμάται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη λεία διαρρηκτών στην ιστορία της Βρετανίας. Η Μητροπολιτική Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν βαρύ εξοπλισμό για να καταφέρουν να φτάσουν στην αίθουσα του χρηματοκιβωτίου της εταιρείας Hatton Garden Safety Deposit Ltd και να ανοίξουν 60-70 θυρίδες ασφαλείας. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι ακριβώς κλάπηκε, αλλά η εφημερίδα "Sun" έγραψε ότι η λεία μπορεί να φτάνει σχεδόν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

#ΘΑΤΣΕΡ_ Πωλείται έναντι μόλις... 34.000 ευρώ το λεωφορείο που χρησιμοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική εκστρατεία της το 1983. Το 18 τόνων θωρακισμένο όχημα πωλείται από τον σημερινό του ιδιοκτήτη, έμπορο στρατιωτικών οχημάτων Νικ Μιντ. Με 12λιτρο κινητήρα Rolls-Royce και ανώτατη ταχύτητα 128 χιλιόμετρα, έχει κάνει λιγότερα από 22.500 χιλιόμετρα. Κατασκευάστηκε το 1983 και χωράει 36 επιβάτες.

#ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ_Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε 27χρονη "μητέρα" στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι σκότωσε τον 5χρονο γιο της χορηγώντας του υπερβολική ποσότητα αλατιού με σκοπό να προκαλέσει τη συμπάθεια των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Λέισι Σπιρς έγραφε στο προσωπικό μπλογκ της την "περιπέτεια" της υγείας του μικρού Γκάρνετ. Το 2014, όταν το παιδί εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Γουέστσεστερ, η ίδια γέμισε τον σωλήνα σίτισής του με αλάτι σε τόσο μεγάλη ποσότητα που το σκότωσε. Ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι η πελάτης του είναι αθώα και ότι θα ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση, ενώ κατηγόρησε το νοσοκομείο για "αμέλεια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL