Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Ξένες δυνάμεις κατηγορεί ο Λουκασένκο για τις διαδηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξένες δυνάμεις κατηγορεί ο Λουκασένκο για τις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε εκ νέου ξένες χώρες για τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την επανεκλογή του, υποστηρίζοντας, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ότι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις προέρχονται από την Ολλανδία, την Πολωνία και την Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σε μια ανακοίνωση απόψε, ο 65χρονος πρόεδρος προειδοποίησε τους συμπατριώτες του να μην παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις και να μείνουν στα σπίτια τους.

Επέμεινε, επιπλέον, στους ισχυρισμούς του ότι εγκληματίες επανδρώνουν την πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και θέλουν να χρησιμοποιήσουν παιδιά ως «τροφή για τα κανόνια».

«Μην βγαίνετε στους δρόμους. Πρέπει να κατανοήσετε ότι σας χρησιμοποιούν και τα παιδιά μας τα χρησιμοποιούν ως τροφή για τα κανόνια», τόνισε ο Λουκασένκο σε τηλεοπτική δήλωσή του.

«Σήμερα, άνθρωποι έχουν έρθει από την Πολωνία, την Ολλανδία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Η επίθεση εναντίον της πατρίδας μας έχει ήδη ξεκινήσει», υπογράμμισε, υπονοώντας ότι διαδηλωτές κατά του Κρεμλίνου προσπαθούν να προκαλέσουν φασαρίες.

Σήμερα, εξάλλου, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η Λευκορωσία έστειλε πίσω μια ομάδα 32 Ρώσων υπηκόων, αφού τους είχε θέσει υπό κράτηση, κατηγορώντας τους ότι είναι μισθοφόροι που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Λευκορωσίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αστειέυτηκε ότι είναι ζωντανός και δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε περιγράψει τους διαδηλωτές ως άνεργους πρώην εγκληματίες, προκαλώντας τη λαϊκή οργή. Ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στις βιαιοπραγίες της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους για έκτη συναπτή ημέρα σήμερα αξιώνοντας την παραίτηση Λουκασένκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL