Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η ισότητα των φύλων στον κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό της Γερμανικής κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ισότητα των φύλων στον κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό της Γερμανικής κυβέρνησης

«Ορόσημο που θέτει πρότυπα» και για τις επόμενες κυβερνήσεις, χαρακτήρισε η υπουργός για θέματα Οικογένειας, Γυναικών και Νεολαίας Φρανσίσκα Γκίφαϊ την «Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών που αποφάσισε σήμερα μετά από πρόταση της το υπουργικό συμβούλιο.

Η ισότητα δεν είναι συνιστά πλέον θέμα του υπουργείου της αλλά κάθε υπουργείου ξεχωριστά. Όπως δήλωσε η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο Βερολίνο, κεντρικός στόχος αυτής της στρατηγικής είναι, ότι, από εδώ και στο εξής όλα τα νομοσχέδια και τα προγράμματα στήριξης που θα καταθέτουν τα υπουργεία θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την αρχή της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. 

Φ. Γκίφαϊ: Η στρατηγική συνιστά ορόσημο

Θα πρέπει να διασφαλίζεται για παράδειγμα η ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Σύμφωνα με την υπουργό, οι αμοιβές των γυναικών είναι κατά 20% χαμηλότερες από αυτές των ανδρών, και οι συντάξεις τους κατά 50% χαμηλότερες.

Ανισότητες θα πρέπει να ξεπεραστούν και στην αγορά εργασίας: ο αριθμός των εργαζόμενων γυναικών είναι αισθητά μικρότερος από αυτόν των ανδρών. Χαμηλή είναι εκπροσώπηση των γυναικών και σε διευθυντικές θέσεις στον πολιτισμό, στην επιστήμη, στην οικονομία.

Όπως ενημέρωσε η κ. Γκίφαϊ αυτό το διάστημα ο κυβερνητικός συνασπισμός συζητά το θέμα της αύξησης του αριθμού των μεγάλων εταιρειών από 105 σε 600, οι οποίες θα πρέπει να εισάγουν ποσόστωση: το 30% στα εποπτικά συμβούλια θα πρέπει να είναι γυναίκες. 

πηγή DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL