Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χονγκ Κονγκ: Σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια

Εκατοντάδες πολίτες του Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησαν σήμερα σιωπηλή πορεία στους δρόμους της πόλης σε διαμαρτυρία για νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας που αναμένεται να θεσπιστεί από την κυβέρνηση στην ηπειρωτική Κίνα

Μονάδες αντιμετώπισης των ταραχών εξοπλισμένες με ασπίδες ήταν παρούσες την ώρα που το πλήθος προχωρούσε από την Τζόρνταν στην Μονγκ Κοκ στην περιοχή Κοουλούν, στο πλαίσιο μιας "σιωπηλής διαμαρτυρίας", κατά την οποία οι πολίτες περπατούσαν χωρίς να φωνάζουν συνθήματα.

Η προτεινόμενη νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας συζητείται σήμερα στο Πεκίνο από την Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου κατά τη διάρκεια τριήμερης συνεδρίασής του.

Η νομοθεσία αυτή αναμένεται να υιοθετηθεί πριν από το τέλος του Ιουνίου.

"Βρίσκομαι εδώ για να αντιταχθώ στους νόμους περί εθνικής ασφάλειας", δήλωσε η 25χρονη Έσθερ που μετείχε σήμερα στην πορεία.

Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Reuters από το Hong Kong Public Opinion Research Institute έδειξε ότι πλειονότητα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ αντιτάσσεται στην προτεινόμενη αυτή νομοθεσία της κινεζικής κυβέρνησης για την εθνική ασφάλεια.

Η σιωπηλή αυτή κινητοποίηση γίνεται μία ημέρα μετά την άρνηση της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ να δώσει άδεια για την πραγματοποίηση πορείας που γίνεται κάθε χρόνο την 1η Ιουλίου με αφορμή την παράδοση της πόλης από την Βρετανία στις κινεζικές αρχές πριν από 23 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις