Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε καραντίνα ο πρόεδρος της Ουρουγουάης

Ο Ουρουγουανός πρόεδρος Λουίς Λακάγιε Που τέθηκε σε καραντίνα, καθώς συναντήθηκε με δημόσια λειτουργό η οποία διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό

Πρόκειται για μια λειτουργό του υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης, τη Νατάλια Λόπες, η οποία είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη μαζί με τον αρχηγό του κράτους και τον υπουργό Άμυνας Χαβιέρ Γκαρσία στη Ριβέρα, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, πόλη όπου έχει εντοπιστεί νέα εστία της πανδημίας.

Ο Λακάγιε Που και άλλοι που είχαν επαφή με τη Λόπες αναμένεται να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ σήμερα Σάββατο και «θα παραμείνουν σε καραντίνα ωσότου να είναι γνωστά τα αποτελέσματα» αυτών των εξετάσεων, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Η συνάντηση αφορούσε τη διαχείριση της κρίσης στην περιοχή της μεθορίου με τη Βραζιλία.

Στην Ουρουγουάη καταγράφονταν ως χθες 816 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων 114 παραμένουν ενεργά, και 22 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις